Popcorn Time: gratis de nieuwste films kijken

Popcorn Time: gratis de nieuwste films kijken
Een intuïtief stukje software dat het kijken van films een stuk makkelijker maakt. Want het handmatig downloaden van torrents en wachttijden zijn hiermee verleden tijd.

Popcorn Time is een project van een aantal ontwikkelaars uit Buenos Aires. Het werkt op OS X, Windows en Linux en laat zich doodeenvoudig bedienen. Na het openen van de gratis app krijg je direct de populairste films in te zien, met aan de linkerkant een lijst van subgenres en daarboven een zoekbalk. Als je een film aanklikt wordt rechts een korte beschrijving van filmrecensiesite Rotten Tomatoes getoond. Als je met je muis over de filmposter beweegt kun je -indien beschikbaar- de kwaliteit selecteren, dit is meestal 720p of 1080p. Hier kun je ook een van de beschikbare ondertitels kiezen. Klik op ‘kijk nu’, wacht even totdat de bufferbalk vol is, en de film begint. Het is echt bijzonder simpel.

Popcorn Time

Hoe werkt het?

Popcorn Time streamt films door ze te downloaden uit de torrentdatabase van YIFY. Wanneer je een film kijkt (en dus tegelijkertijd downloadt), upload je automatisch stukjes film via het p2p-netwerk naar andere gebruikers. Het werkt dus net als met reguliere torrents, alleen hoef je hier niet te wachten totdat de complete film eerst is gedownload. De film wordt opgeslagen in een geheime folder, en automatisch gedeletet wanneer je computer opnieuw opstart, aldus Popcorn Time. Oh, en het is net zo legaal/illegaal als films downloaden via torrents. Dat verschilt dus per land.

Je kunt Popcorn Time HIER downloaden voor Windows 7 en hoger, Mac OS X 10.7 en hoger en Linux. Het gaat nog wel om bètaversies, maar op Macs en in Windows lijkt het stabiel te werken. Mocht je het proberen: laat ons weten wat je er van vindt en of het je huidige films-kijken-op-de-compter-ervaring beter maakt.

UPDATE: meer uitleg over Popcorn Time HIER!

17 reacties

  • @towi1989: nee, couchpotato is enkel een plugin voor Sabnzbd+ om een film te downloaden. Als je een film in je wanted lijst van couchpotato zet zal hij nieuwsgroepen in de gaten houden en de film downloaden als deze beschikbaar is, je hebt dan het mkv of avi bestand op je pc staan. In het geval van popcorn time stream je een film en stuur je tegelijk data naar andere gebruikers. Het lijkt dus meer op netflix, maar dan ilegaal.

 1. Wow, goede uitvinding! Even geïnstalleerd, en binnen 3 minuten had ik 12 years a slave in full HD op m’n scherm. Zo hoef je niet meer zelf een goede release in 1080p te vinden. Vooral de ondertitels vind ik een hele fijne functie, want dat is vaak toch wel even gekloot om die gesyncd te vinden.

  Ik hou hem op mijn PC! Vult Netflix mooi aan voor de wat nieuwere films 😀

  • @azenomei: torrents gebruiken betekend dus ook dat gebruikers moeten uploaden om bestanden op het internet de laten bestaan. Downloaden mag dan wel, maar uploaden niet. Wettelijk gezien zou het niet mogelijk zien een dergelijk netwerk in stand te houden, en wanneer mensen alleen maar downloaden en niet uploaden moet je wel een aantal hele goeie seeds hebben om een complete film zonder te bufferen af te kunnen spelen.

   • @towi1989: Wat ik me altijd heb afgevraagd is, wat als je je ratio op 1:1 zet. Dan upload je een film 1x. In het geval van YTS gaat dat om BR rips. Als je dan zo’n rip 1x upload, is dan de compensatie die je zou moeten betalen als je BREIN aan je broek krijg gelijk aan 1 BR. Dit is namelijk wat je hebt geupload, een product van 10/20 euro.

    • @azenomei: Buiten dat zal er heus wel een boete op gelegd worden. Iemand die 1 BR rip shared zullen ze niet zo wakker van liggen, maar als je maandelijks 10 films kijkt en geen idee hebt wat je upload settings zijn kan dit nogal flink oplopen lijkt me zo.

 2. Een beetje als xbmc dus, maar dan met alleen Yify torrents. Streamen van film-torrents kan ook gewoon in uTorrent. En aangezien Yify meestal mijn bron voor films is, zie ik het nut niet zo.

  • @linealuna:
   Alleen als je je Apple TV ( generatie 1 of 2 ) hebt gejailbreakt. Als je dat niet hebt adviseer ik je om even op een bekende apple-tips-instructie site te kijken hoe en wat het allemaal kan, en hoe je het zelf kan toepassen op je Apple TV.

   T’is niet zo heel moeilijk volgens mij, alleen even goed kijken wat je moet doen 😉 Enjoy freedom met je Apple product!

 3. ik denk dat ik ook iets verkeerd doe, ik zie de nederlandse ondertiteling niet bij heel veel fims, bijv. bij 12 years a slave…
  hebben jullie dat wel?

 4. Ik heb het even geprobeerd maar er zijn geen instelmogelijkheden, de videorendering is softwarematig en dit zorgt om een of andere reden voor een zeer beroerde kijkervaring. Het schokt en haperd (ligt niet aan de download snelheid, het is niet dat de film stopt maar hij loopt gewoon niet vloeiend) Een betere codec en de mogelijkheid tot hardware rendering zou wenselijk zijn.

 5. @mrskyline
  Ze hebben nu een nieuwe versie uitgebracht en werkt echt feilloos! De eerste versie haperde inderdaad de het eerste kwartier, maar nu gaat het heel smooth op 720p en bijna overal zijn nu gewoon Nederlandse ondertitels aan te klikken.

  (heb nu 2 films zonder problemen gekeken met 60mbit ziggo verbinding)

 6. Hallo,
  Als ik hem stream van laptop naar atv 2 (jailbreaken) krijg ik geen ondertitels terwijl deze wel op de laptop zijn ingesteld voor dat ik ga streamen. Iemand een idee hoe dit is op te lossen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *