Populaire launcher geeft voorproefje op Android O

Auteur: , Geen reacties
Android O laadtijden

Je hebt helemaal geen Nexus- of Pixel-toestel nodig om met de te komen software kennis te maken.

Op het I/O-evenement maakte Google bekend wat we allemaal kunnen verwachten van het nieuwste Android O, dat later dit jaar officieel beschikbaar moet komen. Gebruikers van nieuwere Nexus- en Pixel-toestellen kunnen echter al met de Developer Preview aan de slag, om een idee te krijgen wat hen te wachten staat. Ook niet Google-smartphones kunnen nu echter kennismaken met de nieuwe Android-versie.

In de nieuwe versie van het populaire Nova Launcher is er namelijk ruimte gemaakt voor een van de nieuwe features die Android O met zich meebrengt. Vanaf nu kun je zien of en hoeveel notificaties je hebt per app via het bijbehorende icoontje in het menu.

Op Nova heet deze feature simpelweg Dots en is vanaf nu toegevoegd in de nieuwste Nova Launcher-bètaversie. De speciale tap & hold-feature van Android O is echter nog niet aanwezig. Door een app-icoontje ingedrukt te houden zou je al meer informatie moeten krijgen over de inhoud van je notificaties.

Daarentegen is de vernieuwde zoekbalk een verademing ten opzichte van de vorige. Wil je ook als eerste gebruikmaken van de nieuwe Nova Launcher-features, schrijf je dan in om bèta-tester te worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).