Porsche Design komt met een reeks nieuwe klokjes

Auteur: , 34 Reacties

Hebb0n!

Het hebben van een horloge is de kers op de taart. Het maakt je outfit af en bovendien kan een uurwerk iets vertellen over je persoonlijkheid. Bijvoorbeeld als je een horloge kiest die overeenkomsten heeft met het automerk dat je rijdt. Of je bent gewoon fan van het desbetreffende merk.

Porsche Design staat los van Porsche als autofabrikant, maar de link met de auto’s uit Zuffenhausen is natuurlijk snel gemaakt. De line-up van horloges is recent vernieuwd met enkele verse modellen. De klokjes werden gepresenteerd op Baselworld in Zwitserland. Het gaat hier om de Chronotimer Flyback Special Edition, de 1919 Chronotimer Brown & Leather Edition en twee nieuwe varianten van de Monobloc Actuator.

De Chronotimer Flyback Special Edition is gemaakt met een titanium case en het horloge heeft een matte carbon finish. De 1919 Chronotimer Brown & Leather Edition is, zoals de naam al doet vermoeden, een meer klassieke horloge. Het uurwerk is een verwijzing naar de 911’s van vroeger. Het horloge heeft een donkerbruin thema en is wat rustiger qua ontwerp.

De twee nieuwe varianten van de Monobloc Actuator zijn door Porsche Design in samenwerking met Porsche Motorsport en het Oostenrijkse Studio F. A. Porsche ontwikkeld. Ook hier is weer sprake van een titanium case met een carbon look. Men bedient het uurwerk met de drie aanwezige knoppen. De horloges zijn een verwijzing naar de huidige Porsche 911 RSR. Het verschil tussen beide horloges zit hem in de kleur. De goedkopere variant van de twee betreft een volledige zwarte uitvoering.

Al dat moois komt met een prijskaartje. De Chronotimer Flyback Special Edition scoor je voor 6.700 dollar, de 1919 Chronotimer Flyback Brown & Leather kost 6.350 dollar en de twee Monobloc Actuator modellen kosten 7.250 en 8.500 dollar.34 reacties

Mooie klokjes maar zie die 7k er niet vanaf.
@foramen: horloges, de handtas voor de moderne man.
@rhellema: de moderne man draagt juist geeb klokjes meer. Hopeloos ouderwets
@cloverleaf: En best irritant om zo’n ding om de pols te dragen
@shadowbroker: wel als je nooit gewend ben om een horloge te dragen. Ik draag buiten mijn werk om bijna altijd een horloge en ik voel hem eigenlijk nouwelijks zitten. Maar on topic vind ik deze exemplaartjes wel erg prijzig…
@cloverleaf: iets te veel paaseitjes met likeur gegeten?:-D
@cloverleaf: patsers wel. Heerlijk hou er van.
@cloverleaf: Juist in deze maatschappij waarin alles digitaal, multifunctioneel en inwisselbaar is, heeft een mooi mechanisch horloge zijn meerwaarde. Ik draag er eigenlijk altijd eentje, als functioneel kunstwerkje om mijn pols. Maar ieder zijn ding natuurlijk.
@foramen: Die 7k is zichtbaar aan de achterkant. Porsche heeft zelf een nieuw uurwerk ontwikkeld
Ik mis de tag ‘advertorial’
@henk_he: ik mis de tag ‘azijn’
@RubenPriest: als auteur bepaal jij de tags, dus als je die mist, mag je die er van mij bijzetten. Het is tenslotte een vrij land waar eenieder zijn mening mag geven en we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Zolang we aan het eind van de dag maar respectvol met elkaar omgaan, enzo…
@henk_he: Ik de Heuer. Lijkt er vreselijk op voor het dubbele van de prijs. Nee doe mij maar een Omega of Tag Heuer!
@fmgarcia: helemaal mee eens, of een breitling…. voor dit geld is heel veel moois te koop, en kocht ik deze zeker niet!
@fmgarcia: tag heuer is pure oplichterij/marketing. Als je 7k aan een horloge gaat spenderen koop je een (vintage) Rolex, Breitling of Omega.
@timobac: Denk eerder aan een bescheide €2000,- hoor. Je hebt gelijk, al vind ik het wel erg mooie klokjes.
Ik ben de casio van 20euro nog niet waard
@rob5nismo: Casio’s zijn toch weer hip? Die je vroeger in de kermis kom grijpen?
@fouadski: ja die dingen ja maar dat die dingen weer hip waren wist ik niet
Ik rij Prius dus heb ik een eco horloge van hout met een calculator functie.
@toyotaprius: rij jij Prius?? Da’s een nieuwtje ;-).
@toyotaprius: Deze horloges zijn ook eco. Worden aangedreven zonder vieze batterijen.
Het schijnt dat je ook op een mobiele telefoon en op schermpjes in auto’s de tijd kunt aflezen.
@pcooperworks:
Maar een mobiel danwel een auto om je pols is zo onhandig.
@amghans: daar heb je een punt, ik ga meteen zo’n horloge kopen.
@amghans: ik had vroeger een horloge om mijn pols met een heuse VW Kever er overheen! Die moest je dan eerst omhoog klappen om de tijd te kunnen aflezen 😋

Beetje a la die kinderhorloges met zo’n vliegtuigje van Transmafia erop
Vanaf €6700 voor een horloge met een volledig in-house ontwikkeld movement is geen slechte prijs. Bij andere merken ben je zo 10K voor een horloge met dezelfde specs. Valt me goed mee van Porsche. Had eigenlijk verwacht dat ze voor deze prijs een ETA of Valjouxje erin zouden mikken…de meeste mensen zullen het verschil toch niet zien.
@mopar: U vergeet Tudor, deze hebben een inhouse uurwerk voor circa 3K. Zo zijn er nog wel een aantal andere merken te benoemen.
@maurits123: tudor heeft geen flyback chrono voor 3K. Daarnaast is die “in house” versie die ze voor €3000 aanbieden niets meer dan een aangepaste Breitling B01 uurwerk waarvan ze de balansbrug aanpassen. Niet echt in house dus. 6K voor een flyback chronograaf die zelf is ontwikkeld is een goede prijs.
@mopar: lekker belangerijk … De meesten geven geen ruk om een mechanisme want zoals je wellicht weet is zelfs een 2 tientjes Hema Quartz klokje nauwkeuriger dan een gevertificeerde automaat.

Dit segment gaat puur om design, materialen en show.
@turbobrick: Onzin, jij weet er blijkbaar geen zak van. Zoals velen wel iets geven om welke motor er in een auto zit, zijn er ook veel mensen waaronder ik die geïnteresseerd zijn in welk mechanisme er in een horloge ligt. Als jij werkelijk denkt dat mensen die 8-10K te besteden hebben aan een horloge geen “ruk” geven om wat voor mechanisme ze hebben dan snap je het duidelijk niet. Het is alom bekend dat een simpel Quartz klokje de tijd beter kan bijhouden maar daar gaat het dus totaal niet om. Een DSG is ook veel sneller dan een handbak en toch is die laatste nog steeds leverbaar op sommige auto’s. Nieuwer is niet altijd beter.
Een beetje meer info zou wel interessant zijn. Diameter van de wijzerplaat en soort uurwerk (quartz/mechanisch) bijvoorbeeld.
@Svensson: Het is voor die prijs natuurlijk een mechanisch uurwerk. Niet veel merken -zeker niet Porsche- kunnen wegkomen met €8K vragen voor een horloge dat op batterijtjes loopt. Daar heb je alle info: https://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/watches/porsche-design-adds-in-house-flyback-chronograph-to-1919-collection/
@Svensson: en is het een automaat of moet je zelf draaien?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).