Porsche en Boeing zetten ook in op een vliegende auto

porsche-boeing-vliegende-auto
Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer we naar het werk vliegen.

Nog niet zo lang geleden konden we melden dat in Japan een experiment gaande is met drones die een persoon kunnen vervoeren. Het Nederlandse Pal-V is al veel verder en heeft het orderboek al vol staan. Nu komt er nog een geduchte concurrent bij die zich met vliegende voertuigen bezig gaat houden. Boeing en Porsche tekenden een samenwerkingsovereenkomst.

De twee bedrijven gaan samen een internationaal team opzetten om de ‘premium urban air mobility vehicles’ te ontwikkelen. De bedrijven zien de vliegende voertuigen als de ‘derde dimensie’ in autorijden en verwachten dat dit een key-markt kan worden.

De elektrische auto zou verticaal moeten kunnen opstijgen en landen. Men verwacht redelijk snel aan de slag te kunnen gaan met een prototype en testritten/-vluchten. De gedachten gaan uit naar zowel autonoom bewegende voertuigen als voertuigen die bestuurd gaan worden. Overigens wil men met de samenwerking breder kijken naar mogelijkheden om deze vliegende voertuigen in te zetten. Men zal dan ook diverse user cases gaan ontwikkelen. Wat zij daarbij precies in gedachten hebben delen ze nog niet.

Tijdens de presentatie bespraken Boeing en Porsche resultaten van studies waaruit zou blijken dat deze vorm van vervoer efficiënter, milieuvriendelijker en veiliger is dan traditioneel autorijden. Ook verwacht men dat we ze vanaf 2025 echt kunnen zien vliegen.

Foto: Porsche

Nog geen reacties

  1. Even off-topic. Ik vind het zonde dat jullie zo weinig reacties krijgen onder tech artikelen. Ik bezoek Apparata namelijk elke dag en vind dat jullie leuke en interessante artikelen publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *