Portable-oplaadbaar-solar-zuignap-raam-stopcontact

Portable Oplaadbaar Raam Stopcontact
Zou het niet ontzettend handig zijn wanneer je altijd stroom uit je eigen portable stopcontact bij de hand hebt?

De “Window Socket” is een compact oplaadbaar stopcontact met aan de onderkant zonnecellen en een zuignap. Wanneer je ‘m op een raam plakt dan laadt het stopcontact, afhankelijk van hoe zonnig het is, in 5 tot 8 uur volledig op. Vervolgens heb je maximaal 10 uur stroom tot je beschikking.

Briljant, maar dan nu de grote anticlimax…

De accu in het stopcontact heeft een capaciteit van slechts 1000 mAh. Ter vergelijking, de iPhone 5 heeft een accu van 1440 mAh. De stekker van je laptopadapter zal gewoon in het stopcontact passen maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd. Je smartphone of mp3-speler (een stukje) opladen dat zal net lukken.

Het stopcontact dat nog verder zal worden ontwikkeld, is een concept van ontwerpers Kyuho Song & Boa Oh. Doel is om het vermogen verder op te voeren en de laadtijd te verkorten. Het idee is dus leuk, maar er is nog wel wat werk aan de winkel, want ordinaire solar chargers bestaan al veel langer. (via: yokodesign)

[lg_folder folder=”0_Divers/Portable_Solar_Stopcontact” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @dotternetta: Dat wordt bij deze gadget niet expliciet vermeld, maar ook uit kleine accu’s kun je een heel hoog voltage halen, denk bijvoorbeeld aan een stroomstootwapen. Maar aan uitsluitend een hoog voltage heb je niet zoveel.

  1. Ik zit meer aan alle verliezen te denken, eerst van 4.5 V naar 220V en dan via je lader naar je mobiel weer naar 5 V. Er past wel precies een (st)arc-reactor in dit kastje, dat zou wel kunnen werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *