Praat tegen je Volvo met Microsoftband

Hey Volvo, schiet eens op!
Je auto bedienen vanuit een app kennen we nu wel, daarom gaan Microsoft en Volvo een stapje verder.

Omdat je auto bedienen vanuit je auto zo 2015 is komen er steeds meer apps die je allerlei functies laat uitvoeren van buiten je auto. Het doet allemaal toch een beetje denken aan die reclame van Centraal Beheer: waarom zou je het willen. Nou om maar meteen even een andere reclame te noemen, niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Goed, wat hebben Volvo en Microsoft nu bedacht? Als je een Microsoft Band 2 om je arm hebt hangen dan kun je daar tegen praten. Dus waarom zou je je Volvo dan dus niet bevelen om iets te doen? Niks geen geklik en getap op een scherm, gewoon: ‘Hee Volvo, knipper eens met je koplampen.’ Je kan ook tijdens het in de lift staan vast je navigatiesysteem instellen en -wellicht het handigste- vast de verwarming of de airco aanzetten.

Toch lijkt stembediening op afstand wel een veiligere methode dan vingerafdrukscanners en dergelijke. Je stem is moeilijk te imiteren en als je echt kwaadwillend bent kun je niet gewoon iemands stem afhakken. Wat je met een vinger natuurlijk wel kunt doen. Overigens is het wel opvallend dat Volvo nu met zowel Apple als Microsoft in het bootje is gestapt.

UPDATE: een video zie je op autojunk.nl.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *