Prijs gebogen TV van Samsung is bekend: €7.999!

Prijs gebogen TV van Samsung is bekend: €7.999!
Zowel Samsung als LG beconcurreren elkaar momenteel met gebogen tv’s. Naar binnen gevouwen OLEd-schermen die voor een superieure beeldkwaliteit zorgen, maar tevens in de categorie ‘superduur’ vallen.

Eerst dan maar even de vraag: wat is het praktisch nut van een gebogen televisie? Simpel: je oogbal is rond, waardoor de kijkafstand vanaf de hoeken van een platte TV verschilt ten opzichte van het midden. Maak je de tv rond, dan is elke afstand (hopelijk) gelijk, wat voor minder visuele vervorming en detailverlies zorgt.

LG heeft haar 55-inch en 17 kg wegende Curved OLED onlangs de prijs van 8.999 euro meegegeven. Samsung maakt nu bekend dat ze daar exact een rug onder gaan zitten met 7.999 euro.

De Samsung Curved OLED is vanaf morgen (woensdag 28 augustus) te koop in Nederland, maar oa ook in de Samsung Brand Store te Frankfurt.

Verschillen in techniek?

Ja, die zijn er. LG maakt gebruik van een WRGB-pixelopbouw, waarbij ze een witte pixel hebben toegevoegd aan de standaard rode, groene en blauwe pixels van een RGB-opstelling. Hierdoor wordt het scherm helderder en ontlast het de blauwe pixel. Samsung gebruikt daarentegen het RGB OLED-systeem, en kan verschillende beelden naar 3D-brildragers sturen. Fancy!

Samsung levert bij de TV standaard 3d-brillen met ingebouwde koptelefoon. Door de Multi-View technologie kunnen twee mensen (met bril) op hetzelfde scherm naar twee verschillende dingen kijken. Ook is het nieuwe toestel geschikt voor de Evolution Kit van Samsung, daarmee kan je in de toekomst je TV updaten met de nieuwste software en/of meer processorkracht.

[lg_folder folder=”Samsung/Curved_OLED_KE55S9C/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Het is niet dat je oogbal rond is, maar je altijd vanaf hetzelfde punt kijkt wanneer je stil zit. Dus je hebt een minimumafstand van je oog tot aan het scherm, maar tegelijkertijd een maximumafstand. Als je recht voor je TV is de afstand naar het midden van het scherm het kleinst, en de afstand naar de hoeken het grootst. Met de gebogen tv (wat een projectie op een bal met de radius gelijk aan de afstand oogbal-tv zou moeten zijn) verhelp je dat probleem. Maar of het natuurlijk oogt… geen idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *