Prijs ‘goedkope’ Macbook blijkt toch hoger dan verwacht

MacBook Air
Apple en goedkoop blijken nog altijd niet helemaal samen te gaan.

Als de geruchten kloppen, dan komt er dit jaar een nieuwe 13-inch Macbook op de markt. Die laptop zou goedkoper worden, maar dat blijkt relatief. Digitimes stelt namelijk dat de nieuwe 13″ Macbook zo’n 1.200 dollar gaat kosten. Reken er dus maar op dat je in Nederland minimaal 1400 tot 1500 euro voor dit model kwijt bent.

Echt goedkoop is dat dus niet, want de goedkoopste Macbook Air scoor je op dit moment voor 899 euro. Het gaat dan wel om het model van 2017 met een magere 128GB aan opslagruimte, maar wie zegt ons dat de nieuwe Macbook daar overheen gaat? Het antwoord op die vraag krijgen we in september, want naast de opvolger van de iPhone X zou dan ook de nieuwe Macbook gelanceerd worden.

Qua specs is het nog gissen wat Apple in de Macbook stopt. We weten vrij zeker dat er een Kaby Lake-processor onder de motorkap ligt, maar over de kloksnelheid hebben we nog niets gehoord.

4 reacties

  1. Wanneer je kwaliteit wenst zul je er ook voor betalen. Als je die verrotte HP of Acer al bij het vuil hebt gezet kan de macbook nog jaren vooruit. Daarbij is de restwaarde van een macbook aanzienlijk hoger dan ieder ander merk.

    • @pilot1988: Ik heb een goedkope Acer 13″ met 6gb DDR3 die al ruim 6 jaar oud is, en koste maar 400,-
      Doet basic 3d renderen, video editing in 1080p, maar heeft wel een matig scherm en moet het met een onboard videokaart doen waarbij zware games niet gaan werken.
      Desalniettemin is de prijs-kwaliteit verhouding erg goed! En Apple bied simpelweg niks is de ECHTE budget sectors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *