Prijstopper: Lenovo lanceert Android Go variant Moto E5

Lenovo Moto E5 Play
Wanneer de reguliere Moto E5 nóg niet goedkoop genoeg is.

Enkele maanden geleden presenteerde Lenovo met gepaste trots de Moto E5. Deze prijstopper heeft een prijskaartje van 149 euro en is uitgerust met prima specs, waaronder een Snapdragon 425, 2GB RAM en 16GB aan intern (uitbreidbaar) opslaggeheugen. Het kan echter nog goedkoper, zo wordt bekendgemaakt op de blog van Motorola.

Er komt namelijk een Moto E5 Play aan, met als meest onderscheidende feature Android Go. Het toestel beschikt over een 5,3 inch-scherm met een beeldverhouding van 18:9. Daarnaast is er een 8 megapixel-camera aan de achterkant. In vergelijking met de reguliere E5 is het scherm 0,4 inch kleiner en zijn er 5 megapixels minder aanwezig.

In hoeverre de hierboven genoemde specificaties verder overeenkomen, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Moto E5 Play in het bezit zal zijn van een vingerafdrukscanner, net als de reguliere variant. Ook is er een 5 megapixel frontcamera aanwezig.

Android Go is een besturingssysteem ontwikkeld voor toestellen met relatief weinig RAM geheugen. Applicaties zijn geoptimaliseerd, om zo ondanks het relatief weinig beschikbare werkgeheugen alsnog van alle apps gebruik te kunnen maken. Ook zijn gebruikers 2 jaar lang van updates verzekerd, waardoor je geen nieuwe Android-features zult missen.

3 reacties

  1. Voor ongeveer hetzelfde geld koop je de reguliere E5 met 3 Gb geheugen en 32 Gb opslagcapaciteit. Zou voor mij geen lastige keuze zijn. Eén van de grootste nadelen van het Android platform blijft de omslachtige wijze waarop dit OS omgaat met externe opslag zoals een sd-kaartje.

      • @koeberg: geen idee, eigenlijk. Ik weet wel dat het bij sommige Android roms makkelijk gaat terwijl andere roms dit niet eens toestaan. Feit is dat als je een app verplaatst naar je sd-kaart, je dit bij iedere update weer handmatig moet herhalen – hoogst irritant, en soms desastreus voor de snelheid van de telefoon. Ik kies daarom alleen nog voor een telefoon als deze voldoende interne opslag bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *