‘Prijsverlaging iPhone XR om verkopen op te krikken’

iPhone Xr
Wij gaan er helaas weinig van merken.

Het wil nog niet overal op de wereld boteren met de nieuwe iPhone XR. Apple zou zelfs een prijsverlaging doorvoeren om de verkoop van de iPhone XR te stimuleren. Het techbedrijf is dit van plan in Japan, aldus The Wallstreet Journal.

Apple zou niet voor een zichtbare en duidelijke prijsverlaging kiezen in de Apple-winkel, maar voor een minder duidelijke korting in de richting van Japanse telecomaanbieders. Die kunnen vervolgens de iPhone XR in combinatie met een voordeliger abonnement aanbieden. Bronnen tegenover WSJ zeggen dat de verlaging op z’n vroegst volgende week gaat komen.

Het is erg opmerkelijk, want Apple is pas recent begonnen met de verkoop van de XR. Een zo snelle aanpassing van de prijs klinkt wat vreemd in de oren. Analisten beweren dat Apple mogelijk een ‘iPhone 5C-tje’ overkomt. Dit zou kunnen beteken dat de XR pas volgend jaar echt goed gaat verkopen, wat ook het geval was bij de 5C bij zijn introductie. Eerder sprak de krant al over het terugschroeven van de productie voor de iPhone XR, de XS en de XS Max omdat er minder vraag zou zijn dan Apple aanvankelijk gedacht had. Dit soort uitspraken zijn vaak lastig te controleren, omdat Apple geen smartphone verkopen bekend wil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *