Primeur: deze smartphone heeft 6 GB werkgeheugen

Vivo Xplay 5 Elite
Wil je een Android-telefoon met indrukwekkende, soms overdadige specificaties, dan ben je in China aan het juiste adres. De Vivo Xplay 5 Elite is een interessante nieuwkomer.

Ook dit toestel komt uit China, al is de fabrikant hier nog niet zo bekend als de concurrenten van Xiaomi of OnePlus. Daar kan weleens verandering in komen, want de Xplay 5 Elite is voorzien van een Snapdragon 820-processor, een 5,4″ AMOLED-display met Quad HD-resolutie en 128 GB opslagruimte.

Daarnaast heeft de smartphone 6 (!) GB aan werkgeheugen, zodat je niet meer hoeft na te denken over het aantal apps dat je tegelijkertijd hebt open staan. Het toestel heeft een 16 MP-camerasensor van Sony, een vingerafdrukscanner, 8 MP-frontcamera en een flinke acu van 3.600mAh.

Qua looks kun je het toestel het beste omschrijven als een mix tussen de Samsung Galaxy S7 Edge en een Huawei. De telefoon kost omgerekend zo’n 600 euro, dus goedkoop is-ie zeker niet, maar je moet wat over hebben voor 6 GB RAM in je broekzak.

5 reacties

 1. Je koopt zo’n Chinese telefoon toch vooral omdat ze doorgaans prima werken en daarnaast lekker goedkoop zijn.
  Dat laatste gaat voor deze dus niet meer op.
  Al is hij nog steeds 200 euro goedkoper dan een S7 Edge

  • @bertorelli: Klopt helemaal …
   Goedkoop is het allang niet meer en specs zeggen niet alles. Dat weten we inmiddels wel.
   Geheugen is 1 maar type geheugen, oftewel de snelheid ervan is 2.
   Bij die chinezen is het vaak allemaal net niet, dus de specs zijn op het eerste gezicht mooi maar in de praktijk is het niet allemaal A categorie hardware waardoor je bottlenecks hebt en het geheel minder presteerd dan je zou verwachten.

   En dan is er nog de software, zeker niet onbelangerijk en alles bij elkaar maakt het verschil.
   Nee hoor, voor dit soort bedragen betaal ik graag wat meer voor een echte flagship waarbij nagenoeg alles top is zoals de S7.

  • @bertorelli: Die € 600,- is wel zonder invoerkosten en verschuldigde BTW bij import. Tel dat erbij op en je kunt dan net zo goed, of zelfs beter inzake garantie, een S7 edge kopen.

 2. Een Vivo kopen voor een bedrag waarvoor je ongeveer ook een S7edge kunt bemachtigen (invoerkosten meegerekend) lijkt inderdaad niet handig ivm garantie bv.
  Ervan uitgaan dat deze foon op voorhand echter minderwaardig zou zijn aan de betreffende Samsung zou ik niet durven beweren.
  De kwaliteit van Vivo toestellen is bij de kenner bekend, Funtouch op basis van Android met een aantal interessante extra’s, is zeer stabiel en soepel. Daarnaast zijn de toestellen van hoogwaardige dac’s voorzien en komen ze voor de prijs met super klinkende oordoppen voor de hifi liefhebber. De camera’s in Vivo toestellen zijn heel erg goed, een Vivo Xshot uit 2014 kan het met z’n camera nog steeds opnemen tegen vrijwel alle nieuwste modellen vd concurrentie.
  Ze komen echter standaard niet met Google services (Play store is wel te installeren) en 4G werkt niet overal in NL (geen band 20)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *