Primitieve Skim-machine bestaat uit iPod-nano en Duct tape

iPod-Skimmer
Regelmatig schrijven we over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Skim-technieken. Soms hebben dieven alleen geen zin in deze high-tech snufjes, en pakken ze het iets primitiever aan. MacGyver zou trots zijn.

Onlangs maakten we een overzicht van de evolutie van skimtechnieken, maar daar past dit meest recent geval niet bepaald in thuis. Een stel criminelen besloot namelijk simpelweg een iPod Nano met Duct tape aan een pinautomaat te plakken, waarbij de camera van de muziekspeler gebruikt werd om de pincodes op te nemen.

Pinpas vast
Deze iPod werd samen met een ander apparaatje gemonteerd, dat ervoor zorgde dat je pinpas niet meer uit de automaat kwam, nadat je hem erin gestopt had. Als mensen na een tijdje opgaven of hulp gingen halen, kwamen de dieven in actie om de pas eruit te halen en middels de iPod camera de pincode te bekijken. De iPod was alleen niet zo heel goed verstopt:

Subtiel-verstopt

Slim bedacht natuurlijk, maar vergeleken met de kaartlezers en piepkleine cameraatjes die tegenwoordig gebruikt worden, wel erg primitief. Op deze manier zijn de slachtoffers immers op de hoogte dat hun kaart vast zit, wat de kans aanzienlijk vergroot dat ze de pas blokkeren voordat de dieven ermee aan de haal kunnen gaan.

Als je in de toekomst dus een iPod op een pinautomaat geplakt ziet zitten, kun je beter even een andere opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *