‘Productie Apple iPhone 5c met 50% verminderd’

 iPhone 5c
Is de hoge prijs van het instapmodel de telefoon nu al parten aan het spelen?

Er werd al jaren gespeculeerd over een budgettelefoon van Apple, maar met de komst van de iPhone 5c werd al vrij snel duidelijk dat dit helemaal geen goedkope iPhone ging worden. Iets dat CEO Tim Cook onlangs in een interview ook nog even onderstreepte; Apple heeft nooit de intentie gehad om telefoons voor de budgetklasse te maken.

De Duitse, en vermoedelijk ook Nederlandse, prijzen liggen op €599 voor het 16GB-model, en €699 voor de versie met 32GB. En dat voor een telefoon met dezelfde specs als de inmiddels verouderde iPhone 5. Volgens het Chinese Ctechcn (vertaling) is de hoge prijs de reden dat hij het minder goed doet in landen als China en India dan verwacht. Ook is de prijs van de iPhone 5c in China al gezakt, wat zou duiden op tegenvallende verkoopresultaten. Eerder werd al bekend dat de 5c het qua populariteit in de VS niet haalt bij de 5s.

Als gevolg hiervan zou de productie teruggeschroefd zijn van gemiddeld 300.000 exemplaren per dag, naar 150.000 stuks. Een pijnlijke halvering. Over de verkoopprestaties van het topmodel, de iPhone 5s, werd niets bekendgemaakt.

De 5c ligt samen met de 5s vanaf 25 oktober in de Nederlandse winkels.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *