PS3 voor sommige game-ontwikkelaars al afgeschreven

PS3 voor sommige game-ontwikkelaars al afgeschreven
Tja, daar is geen ontkomen aan. Game-ontwikkelaars zullen de oude vertrouwde Playstation 3 steeds vaker links laten liggen.

Nog voor de presentatie van de Playstation 4 in november 2013 riep Sony dat ze de Playstation 3 voorlopig niet zouden afstoten. Game-ontwikkelaar Avalance Studios heeft daar een iets andere kijk op, want de nieuwe game Mad Max – gebaseerd op de gelijknamige film ui 1979 met Mel Gibson – zal niet uitkomen op de PS3. Ook de Xbox 360-versie is geannuleerd. Opmerkelijk, want vorig jaar claimde de Zweedse gamebouwer nog dat het spel wel op de oudere consoles zou uitkomen. De focus zou nu volledig op de nieuwste generatie consoles komen te liggen.

1 september

Uitgever Warner Bros heeft vandaag aangekondigd dat het spel op 1 september wordt uitgebracht. De release in Groot-Brittannië is op 4 september gezet, dus we verwachten de Nederlandse editie ook ergens rond die datum. Wie een preorder plaatst krijgt een speciale The Ripper bodykit voor je auto, bestaande uit een V8, nieuwe uitlaten, een aangepast onderstel en offroad banden.

Vooralsnog wordt het spel uitgebracht op de PC, Xbox One, PlayStation 4 en SteamOS.

[gv data=”88UMymRtrYM”][/gv]
[gv data=”zPxXjTgKPH0″][/gv]

Eén reactie

  1. Logisch, in tegenstelling tot de PS4 en Xbox One is de PS3 een moeilijk platform om games voor te maken. En als je de PS3 afschrijft dan heeft het geen nut om je hele game alleen nog voor de Xbox 360 uit te gaan kleden zodat het op een dergelijk oude console draait. Ik snap de keus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *