‘PS4 en Xbox One zijn bijna identiek’

Fight!
Dat zegt de maker van Resident Evil, en die zou toch het een en andere moeten weten over ontwikkelen voor beide platformen.

Volgens Shinji Mikami zijn de beide consoles onder de motorkap gelijk genoeg dat je bij het ontwikkelen van een game eigenlijk maar 1 versie hoeft te bouwen. Die is dan met kleine aanpassingen op beide consoles goed speelbaar te maken. Het doet allemaal erg denken aan het schrijven van programma’s voor PC’s. Als het eenmaal goed draait op 1 systeem kan je er vanwege gelijksoortige hardware vanuit gaan dat het op andere systemen ook wel redelijk gaat werken.

Dit is een voordeel voor gamers. Makkelijker poorten betekent een ruimere selectie aan games van onafhankelijke ontwikkelaars. Nu hebben die vaak niet het budget om voor meerdere consoles tegelijk te ontwikkelen, of loopt hun game alleen maar goed op 1 van de 2. Het maakt dus niet veel uit welke console je koopt.

Maar voor welke partij kan dit voordelig zijn? De concurrentie tussen beide machines wordt alleen maar groter zo. Gamers moeten de keuze dan vooral laten afhangen van de platform-exclusieve games, en misschien ook het prijskaartje.

(via: TheSixAxis.com)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *