PS4 verslaat Xbox One: verkoopt meer consoles in 24u

PS4 verkoopt beter Xbox One
Nu ook de Xbox One in 13 landen al meer dan 24 uur in de verkoop is, kunnen we de balans opmaken tussen de twee concurrenten.

Microsoft laat vandaag weten dat de Xbox One in de eerste 24 uur maar liefst 1 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Hetzelfde aantal als de Playstation 4 in de eerste dag wist te verkopen in alleen de Verenigde Staten en Canada. De Xbox One kwam naast deze twee landen ook nog in 11 andere landen uit, waaruit we dus wel kunnen concluderen dat de Playstation 4 in de eerste dag waarschijnlijk meer consoles wist te verkopen.

Wel waren de 1 miljoen consoles een recordverkoop voor Microsoft. En in tegenstelling tot de Playstation 4, waar veel verkochte consoles niet bleken te werken, lijken er in de eerste 24 uur weinig klachten te zijn over de Xbox One.

Naast de verkoopcijfers wilde Microsoft graag nog een paar andere interessante feitjes met ons delen: in de eerste 24 uur werden er zestig miljoen zombies gedood in Dead Rising 3, reden gamers 5,8 miljoen kilometer in Forza Motorsport 5, werden er in Killer Instinct al 7,1 miljoen combo’s uitgevoerd en verdienden gamers al zo’n 43 miljoen Fit Points met Xbox Fitness.

Lees HIER alles over de Xbox One en HIER alles over de Playstation 4.

5 reacties

  1. Xbox One heeft ook zijn kinderziektes: vooral kapotte blu-raylezers en hier en daar een defecte harde schijf, maar het lijkt idd minder voor te komen dan bij PS4. Stiekem ben ik wel benieuwd naar Forza 5, maar als ik een nieuwe console koop wordt het PS4.

  2. Grappig, als er berichten online staan van ps4’s dan vallen ze volgens jullie bij bosjes neer, maar als er berichten staan over defecte xbox ones dan is er eigenlijk niets aan de hand. Fanboys anyone?

    Het lijkt mij namelijk nogal moeilijk om het met elkaar te vergelijken. PS4 was 1 miljoen stuks in 2 landen waar engels word gesproken, en de xbox one is uit gebracht in zeker 8 landen waar geen engels word gesproken, klachten over problemen zullen dan ook niet allemaal op 1 engelstalig forum staan, maar een hoop in lokale fora in hun eigen taal. Er valt dus nog geen touw aan vast te knopen.

  3. Ik ben geen gamer, maar ik denk toch dat ik voor de PS4 zou gaan (ff de kinderziektes uitzitten). Op de één of andere manier komt die me over als de sympathiekere console.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *