PSV-stadion krijgt gratis en betaalde wifi

PSV-stadion krijgt gratis en niet-gratis wifi
Even een filmpje van de wedstrijd uploaden in een stadium, waar je met tienduizenden op een kluitje zit, kun je doorgaans wel vergeten. In het Philips Stadion moet dit later dit jaar wel kunnen.

Het Eindhovense stadion gaat samen met UPC een wifi-netwerk aanleggen. Een project waar een kleine 2 miljoen euro mee gemoeid is. Hoeveel wifi-points er exact geplaatst zullen worden is niet bekend, maar UPC claimt dat er het vermogen van het netwerk geschikt zal zijn om 40.000 bezoekers binnen 1 vierkante kilometer internet te geven.

Gratis en premium

PSV zegt twee inlogvarianten te introduceren: Social en Premium. Social is gratis voor iedereen, gebruikers kunnen hiermee voorzien “in hun basisbehoefte zoals sociale media en e-mail”. Ofwel, de gratis versie zal een beperkt bandbreedte hebben. Wie een snellere verbinding wil is daarmee aangewezen op de Premium-variant. De prijzen hiervoor zijn nog niet bekend.

PSV’s marketingmanager laat weten dat het netwerk meer moet worden dan alleen een internetverbinding. Er zullen nieuwe videodiensten beschikbaar worden gesteld, real time statistieken worden getoond en een online programmaboekje beschikbaar komen. Verder worden er mogelijk nog nieuwe diensten aan het systeem toegevoegd, zoals bestellen en betalen van consumpties of merchandising via mobiel. Ook zegt PSV de “vele nieuwe mogelijkheden voor onze sponsors” te onderzoeken. Die €2 miljoen moet immers terugverdient worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *