PUBG aapt Fortnite na met nieuwe modus

PUBG gaat Fortnite achterna
PUBG gaat het concept eindelijk was frisser maken.

Na het recordbrekende succes van PlayerUnknown’s Battlegrounds kwam Epic Games’ Fortnite ineens keihard binnen in zo’n beetje alle gamegerelateerde charts. Niet alleen speelden meer mensen (tegelijkertijd) de gratis battle royale-game, ook lijkt de ontwikkelaar van de nieuwkomer ontzettend veel moeite te hebben gestoken in het uitbreiden van hun game. PUBG kan niets anders dan braaf volgen.

PUBG is namelijk sinds de gigantische hype nauwelijks veranderd. De performance is wat verbeterd, er zijn wat nieuwe wapens en mechanics toegevoegd en de game werd recentelijk verrijkt met een nieuwe map. Fortnite heeft in een veel kortere periode al een hoop nieuwe dingen geprobeerd, voornamelijk omtrent game modi. Zo kunnen spelers sinds december vorig jaar met 50 tegen 50 knokken en ook een 20v20v20v20v20 werd recentelijk aangekondigd.

Bij PUBG Corp. bleef het akelig stil. Tot nu dus, want de game krijgt binnenkort een zogenoemde Event Mode, zo maken ze in een blogpost bekend. Het deed mij een beetje denken aan de Tavern Brawl van Hearthstone; een unieke modus die om de zoveel tijd veranderd. De eerste modus zal draaien om squads van 8 spelers. Waar je in de ‘vanilla’ game slechts met 1, 2 of 4 spelers in een team kan spelen, moeten de squads van 8 spelers een hoop actie en spektakel opleveren. Oh, en de ‘spawn rate’ van assault rifles is verdubbeld, dus iedereen loopt met automatische geweren rond!

Ondertussen timmert Fortnite hard aan de weg en lijkt het zijn grote broer voor te blijven. In het tijdelijke event genaamd Blitz Mode komen spelers op het welbekende eiland terecht, maar in plaats van een paar minuten rustig looten en je strategie bedenken, is het dodelijke krachtveld al bezig om het eiland op te slokken. Blitz Mode maakt potjes korter (inclusief extra wapen spawns) en hectischer; ideaal voor spelers die snel actie willen of weinig tijd hebben.

Wat mij betreft is dit een briljante modus die vast in de game zou moeten blijven zitten. Eerlijk is eerlijk, of je nu Fortnite of PUBG speelt (of allebei), soms loop je een half uur rond om vervolgens vanuit een onbekende plek door je schedel geschoten te worden. Soms wil je gewoon snel actie.

Wanneer de Event Modus precies in PUBG wordt geïmplementeerd, is nog niet duidelijk. Wel laat de ontwikkelaar weten dat de gamemodus binnenkort naar de testversie komt (beschikbaar voor iedereen), dus het zal niet lang meer wachten zijn. Tot die tijd lees je in dit artikel alles over de mobiele versies van de twee concurrenten. Welke is beter, Fortnite Mobile of PUBG Mobile?

Foto @PUBG Corp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *