Qualcomm’s komt met briljante nieuwe vingerscanner

3D Sonic Max
Qualcomm zet een revolutionaire stap in de vingerafdrukscanner-technologie.

In-display vingerafdrukscanner zijn pas net een beetje gangbaar aan het worden. Daarbij heb je twee smaken: optisch en ultrasonisch. Die eerste is doorgaans een stukje minder accuraat en snel. De tweede is duurder maar preciezer. Qualcomm heeft zojuist de volgende generatie van die laatste categorie aangekondigd en man, wat is die stevig.

Chipfabrikant Qualcomm heeft zojuist de zogenoemde 3D Sonic Max aangekondigd. Deze in-display vingerafdrukscanner is tackelt wat op dit moment de grootste beperking is van ultrasonische scanners: de grootte.

Bij een ‘ouderwetse’ optische scanner is het logisch dat het oppervlak waar je je vinger op legt de beperking vormt. Bij een in-display scanner is dat wat lastiger voor te stellen, maar ook daar is er maar een beperkte ruimte waar je je vinger neer kun leggen.

De 3D Sonic Max maakt een groot deel van het display nu tot vingerafdrukscanner. Het nieuwe stukje technologie heeft een oppervlakte van niet één, niet twee, maar 17 keer het oppervlak van de vorige generatie met 20mm x 30mm, in totaal een 600 vierkante millimeter oppervlak. En het verdomde ding kan ook nog eens twee vingerafdrukken tegelijkertijd scannen. Ofwel, smartphones met de 3D Sonic Max zijn in theorie twee keer zo goed beveiligd.

Uiteraard moeten we een beetje voorzichtig zijn. Wat mij betreft maken ze letterlijk een hele smartphone tot vingerafdrukscanner. Het gaat er uiteindelijk om dat het stukje technologie goed werkt. Dat moet uiteindelijk blijken uit tests van de 3D Sonic Max. Zou hij al in de Galaxy S11 zitten? Het zou niet voor het eerst zijn dat Samsung de primeur krijgt met technologie van Qualcomm. Maar dan moet Samsung het toestel niet bricken met een update

Lees ook: Vingerscanner foppen met afdruk van glas – feit of fabel?

2 reacties

  1. Ik denk dat ik hem liever klein wil..
    Ik kan nu al mn middelvinger niet registreren (Pocophone) Want die vinger komt langs de fingerprint scanner als ik hem in mn broekzak stop, En zo unlock ik vaak per ongeluk mn telefoon in een fractie van een seconde aanraken… laat staan als de scanner overal werkt, Hoe pak je de telefoon dan zonder unlock? (Raise to unlock vind ik ook naar, ik bepaal zelf wel wanneer je aan gaat!)

    • @lolindir: Hmm goed punt, zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik heb daarentegen geen ervaring met in-display vingerscanners en zover ik weet raak ik mijn scherm eigenlijk niet aan tenzij ik erop wil tikken. Overigens gaat dat bij deze überhaupt geen probleem zijn als je de dubbele vingerafdruk aan hebt staan, want de kans dat je per ongeluk twee vingers op het scherm legt is nog een stuk kleiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *