Quentin Tarantino en Netflix testen nieuwe vorm van series [video]

hateful-eight-netflix-quentin-tarantino
Tarantino kondigt tegelijk nieuwe film, directors cut en Star Trek nieuws aan.

Het leek even stil rond Quentin Tarantino, maar door een recent interview weten we dat hij niet stil heeft gezeten. Zo heeft hij voor Netflix zijn film Hateful Eight omgebouwd naar een 4-delige miniserie. Netflix houdt wel van een experiment, dus het mocht wat bijzonders worden. In plaats van de film simpelweg in vieren te delen of wat materiaal toe te voegen voor een directors cut heeft Tarantino een nieuw idee gemaakt. Hij heeft de bestaande film en ruim 25 minuten aan extra materiaal omgewerkt tot een serie die bestaat uit diverse hoofdstukken. Je kunt zo de hele serie bekijken, maar ook een of twee losse afleveringen. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid gebruikt om ook andere aspecten te veranderen. Zo is er in belangrijke scenes een andere betrokkene die het verhaal vertelt, waardoor het perspectief wijzigt. Dit klinkt wat vaag, maar we willen geen spoiler weggeven. Volgens Tarantino opent deze manier van werken meerdere mogelijkheden.

Hij sluit dan ook niet uit dat hij in het vervolg samen met bijvoorbeeld Netflix het concept van film met bijbehorende ‘alternate’ serie vaker toepast. Dit geldt echter niet voor Kill Bill, daar heeft hij namelijk al het gefilmde materiaal gebruikt. Ook Django Unchained komt niet in aanmerking aangezien hij hiervoor een zogenoemde ‘directors cut’ heeft gemaakt. Hij vindt het passend om die apart uit te brengen.

Het is wel een mogelijkheid dat de nieuwe film Once Upon A Time in Hollywood zich daarvoor leent. De film bevindt zich in de mix-fase en wordt in Nederland op 15 augustus uitgebracht. Na het uitbrengen staat als volgend project de release van de directors cut van Django Unchained op het programma. De vraag is of er daarna een vervolg komt op dit experiment of dat er eerst nog een ander project volgt.

Tarantino geeft namelijk in het interview aan dat hij in gesprek is over het maken van een nieuwe Star Trek film. Sterker nog, het verhaal schijnt al geschreven te zijn. Hij geeft aan dat hij na zijn Once Upon A Time in Hollywood project weer verder gaat praten. Spannende tijden dus! De serie rond Hateful Eiht is al te bekijken en hieronder zie je ook een aantal trailers. Het hele interview met Quentin Tarantino kun je hier lezen.

In dit filmpje wordt nog een keer uitgelegd hoe innovatief de nieuwe serie van Netflix en Tarantino is.
[gv data=”vYMdYNvf-Rc”][/gv]

Ben je benieuwd naar ‘Once Upon A Time in Hollywood’? Hier kun je alvast van de trailer genieten.
[gv data=”Scf8nIJCvs4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *