Rant video: waarom Honor Play marketing bullshit is

Honor Play marketing bullshit
‘The Nitpicker’ legt het voor ons uit.

Met gepaste trots presenteerde Honor vorige week op de IFA in Berlijn de Honor Play. Deze relatief goedkope smartphone moet het toestel zijn voor de smartphonegamer. Met enkele bizarre marketingtermen proberen de Chinezen hun nieuwe toestel aan de man te krijgen. YouTuber ‘The Nitpicker’ keek bij de presentatie hoofdschuddend toe en ontleedt de meeste bizarre marketingtermen die Honor heeft gebruikt.

Allereerst de ‘4D Gaming Experience’. Met deze specifieke term zou je doorgaans denken aan een pretpark-evenement waarbij spontaan het water door de zaal vliegt, of reizen in de tijd, maar bij Honor hebben ze het over de ‘hapitsche feedback’ oftewel trilmotor die gebruikt wordt tijdens het spelen van games. Het maakt gamen er niet eens beter op.

Het volgende aandachtspuntje is ‘3D 7.1 Surround Sound’. Allemaal leuk en aardig, maar Honor vergeet erbij te zetten dat dit enkel via de koptelefooningang mogelijk is. Er is namelijk maar één speaker aanwezig. Ook ondersteunen games normaal gesproken niet een surround geluid, waardoor het stereogeluid op een kunstmatige wijze wordt vertaald naar 7.1 Surround Sound. Wederom geen verbetering voor gamers.

De derde marketingterm is misschien wel de meest bizarre: een ‘Gaming Screen Protector’. Er zit niet eens een screenprotector op, maar Honor duidt hier op de gladheid van haar scherm. Dit zou in de praktijk beter moeten werken dan het reguliere smartphonescherm, maar het is vooral de term die totaal de plank misslaat.

Naast de drie grote kritiekpunten zijn er ook genoeg kleinere aspecten van de Honor Play marketing die helemaal nergens op slaan. Deze pijnpuntjes van de Honor Play marketing vind je in onderstaande video terug.

[gv data=”If4ywzm3FLg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *