Raspberry Pi 4 heeft pijnlijke ontwerpfout

Jammer
De piepkleine PC heeft een behoorlijk groot probleem.

Een piepkleine, spotgoedkope PC is natuurlijk een technologisch hoogstandje dat met de nodige kinderziektes komt. Recentelijk werd bijvoorbeeld een koelprobleem geconstateerd en verholpen bij de Raspberry Pi 4. Of deze ontwerpfout daarentegen zo makkelijk aangepakt kan worden is nog maar de vraag.

Raspberry Pi mede-bedenker Eben Upton geeft namelijk tegenover TechRepublic toe dat er een ontwerpfout in de kleine computers zit; bepaalde USB-C-kabels werken niet met de computer.

USB-C-kabels drijven de minimalistische quad-core Cortex-A72 processor, 1GB RAM en USB 3.0-ports aan, maar sommige zogenoemde e-marked kabels doen het niet. Kabels van veel laptops, waaronder de Apple MacBook, worden door de Raspberry Pi 4 niet als apparaat, maar als audio-apparaat gezien door de slimme lader.

[gv data=”sajBySPeYH0″][/gv]

De officiële Pi 4-kabel (van zo’n $8) doet het wel gewoon, evenals de meeste smartphone-kabels. Het is dus niet zo dat de mini-computers nauwelijks te gebruiken zijn, maar een stukje technologie dat zo efficiënt mogelijk is gemaakt, vereist toch wel dat je gewoon alle passende kabels kunt gebruiken.

In toekomstige revisies zal het probleem worden verholpen maar voor de huidige lading is het even proberen geblazen als je er een USB-C in stopt.

Check hier alle specs van de Raspberry Pi 4.

Foto @Raspberry Pi Foundation

3 reacties

  1. “De piepkleine PC heeft een behoorlijk groot probleem.”

    Nou nou, overdrijven is ook een vak.
    Als hij nou spontaan uit zou vallen tijdens gebruik…

  2. USB-c is toch een onding. Wat ik begrijp bepaalt USB-C alleen het stekker type en is de leverancier vrij welk protocol er over gaat. Nu is dat een beetje gestabiliseerd, maar in het recente verleden liep je risico je apparatuur op te blazen wanneer je de verkeerde kabel gebruikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *