Rechter onthult wanneer de HTC One-opvolger verschijnt

Rechter onthult wanneer de HTC One-opvolger verschijnt
Een langslepende rechtszaak tussen Nokia en HTC heeft gisteren geleidt tot een verkoopverbod van de HTC One Mini in Groot-Brittannië. De rechter ging erin mee dat de Taiwanezen zes Nokia-patenten schenden in het kleine broertje van de HTC One. Nu hij toch bezig was gaf hij meteen maar vrij wanneer de opvolger van de HTC One er komt. Oeps.

Rechter Richard Arnold laat in zijn oordeel weten dat de opvolger van de HTC One “in februari of maart 2014” op de markt komt in Groot-Brittannië. Dat zou iets minder dan een jaar zijn na het verschijnen van de huidige HTC One, die in april ter wereld kwam.

Volgens de rechter gebruikt HTC meerdere chips in zowel de HTC als de HTC One waarvan de rechten bij Nokia liggen. Echter, een verkoopverbod op de HTC One zou verstrekkende gevolgen hebben voor het bedrijf, aangezien Groot-Brittannië de grootste Europese afzetmarkt is voor het bedrijf.

In Nedeland hebben Nokia en HTC onlangs ook een robbertje gevochten in de rechtszaal. De rechten van de microfoon in de HTC One – gebouwd door ST Microelectronics – zouden namelijk bij Nokia liggen. Destijds is uiteindelijk geen verkoopverbod opgelegd in Nederland, iets dat niet gezegd kan worden van de One Mini in Groot-Brittannië, die gaat 6 deccember uit de schappen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *