Refurbished 2016 MacBook Pro: Dit zijn de voor- en nadelen

MacBook Pro refurbished
Een tweedehands prijsje voor een eerstehands product.

Refurbished Apple-producten zijn erg in trek de laatste tijd. Niet gek, omdat je voor een iets lagere prijs toch een product direct van Apple kunt kopen. De 2016 MacBook Pro is nu ook refurbished verkrijgbaar.

2016 MacBook Pro
Apple verkoopt zelf nog niet zo lang refurbished toestellen. Na iPhones is het miljardenbedrijf nu begonnen met het verkopen van refurbished 2016 MacBook Pro’s. Op het moment zouden er twee modellen beschikbaar zijn, zo meldt 9to5Mac. In de refurbished winkel van Apple zijn de modellen daarentegen nergens te bekennen. Door de gelimiteerde voorraad zouden de apparaten alweer uitverkocht kunnen zijn.

“Op dit moment biedt Apple twee moddel aan via de refurbished store. Eén in het zilver, de ander in het grijs. De eerstgenoemde kost $1869 dollar en bevat 16GB RAM, 512GB SSD (opslag), een Intel Core i7 2.4Ghz processor en een zilveren casing. Het tweede model bevat alle reeds genoemde specificaties, maar naast de SSD-schijf heeft deze ook nog 1TB gewone opslaguimte. Dat model kost $2209 dollar,” aldus de website.

Beide modellen zijn 2016 MacBook Pro’s zonder Touch Bar. Heb je dus niet per se de extra toetsenbordbalk nodig, dan bespaar je zo 15% op de – toegegeven – behoorlijk dure hardware.

Refurbished
Het idee achter refurbished is dat consumenten Apple-producten kunnen aanschaffen met korting. Die korting wordt gegeven omdat er bepaalde dingen met het product gebeurd zijn. Übergizmo vat het concept efficiënt samen. Zo kan het zijn dat een product tijdens het verzenden beschadigd is geraakt. Het kan ook zijn dat het product ongebruikt terug is gestuurd, zogenoemde ‘open box’-producten.

Er kan argwaan ontstaan bij de consument, omdat producten met een lagere prijs de indruk wekken van een lagere kwaliteit. Apple biedt daarentegen altijd een jaar garantie aan op refurbished producten. Het verschil tussen refurbished en tweedehands is dan ook groot. Tweedehands producten zijn beschadigd en hebben geen garantie meer. Refurbished producten worden gerepareerd en gecheckt. Zo koop je het toestel dus niet van een schimmige handelaar via Marktplaats, maar van Apple zelf.

3 reacties

  1. Vreemde configuratie: de langzamere versie helemaal aankleden. Dan kun je beter voor het model met TB gaan, die heet een snellere 2.9 processor (weliswaar een i5, maar performance scheelt niet veel) en snellere RAM, 2100 ipv 1800. Als je dan toch 16 GB wilt en een i7, ga dan voor een 15″. Heb je meteen een mooier scherm.

    Bij refurbished producten heb je garantie, maar sommige exemplaren zien er uit alsof ze een oorlog hebben meegemaakt. (gezien bij Leapp). Maakte geen goede indruk. Allemaal hele ouwe macs voor best pittige prijzen.

    Op Marktplaats viel het mij op dat je bij veel correcte particulieren prima deals kunt doen. Ok, geen garantie, maar het toestel ziet er veel beter uit (en kun je altijd nog laten checken door een specialist).

  2. Een eerstehands prijsje voor een tweedehands product….

    en dan heb ik het specifiek over de refurbished versie. het gewone model zal de prijs wel waard zijn ofzo.

  3. Vorig jaar tot twee keer toe een HP Elitebook 840 G1 gekocht. Gebruikt mét garantie, uiterlijk als nieuw, nog geen twee jaar oud en een kakelverse Windows 10 installatie er op (dus bloatware free) voor één derde van de nieuwprijs. Dat zijn de betere deals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *