Release reminder: top 10 dikste zomer blockbusters

Awesome
Er komt een toffe filmzomer aan!

De zomer blockbuster werd voor het eerst geïntroduceerd door Steven Spielberg met Jaws en sinds dien kunnen we traditiegetrouw een hoop lekkers verwachten in de warme maanden. Zo ook dit jaar, want er staan een hoop veelbelovende titels op onze release-radar. Dit kun je deze zomer verwachten.

Child’s Play – 20 juni
We trappen vandaag af met een horro blockbuster in de geest van Chucky. Deze reboot vertelt wederom het verhaal van de moordlustige pop die een gezin terroriseert. Met de stem van Mark Hamill voor de pop is dit een regelrechte aanrader voor slasher-liefhebbers.
[gv data=”ZFy8ZgLd574″][/gv]

Toy Story 4 – 21 juni
Toy Story is misschien wel Pixar’s meest geliefde franchise en kinderen en volwassenen zullen dan ook blij zijn dat er wederom een Toy Story-film in de bios is. In tegenstelling tot de eerste 3 titels is het vierde deel meer op zichzelf staand. Forky is de nieuwste aanwinst voor de groep speeltjes en het plastic vorkje gaat een flinke identiteitscrisis doormaken.
[gv data=”wmiIUN-7qhE”][/gv]

Booksmart – 27 juni
Deze coming of age-story is net uit en is volgens recensenten een film van het kaliber Superbad. Hoewel het geen typische blockbuster is, verdient hij toch een plekje op deze lijst vanwege de excellente komedie en een uniek verhaal.
[gv data=”S0Mb6BgnhS0″][/gv]

Spider-Man: Far From Home – 4 juli
Wat zou een zomer zijn zonder superheldenfilms, toch? Spider-Man: Far From Home is de sequel van het eveneens succesvolle (en zeer vermakelijke) Spider-Man: Homecoming. Critici zijn daarbij lovend over dit deel en Marvel-fans kunnen ongetwijfeld niet wachten tot ze, na Endgame, weer lekker kunnen genieten van Marvel’s gepolijste superhelden-flicks.
[gv data=”Nt9L1jCKGnE”][/gv]

Crawl – 11 juli
Een orkaan verwoest een groot deel van een klein stadje terwijl een man een vrouw gevangen zitten in een huis. Om het nog erger te maken overspoelen alligators het ondergelopen stadje en moeten de twee zien te overleven. Deze rampenfilm-creature-feature-hybride (ja, film buffs, onthoud dit subgenre) is simpel in set-up, maar ongetwijfeld retespannend.
[gv data=”H6MLJG0RdDE”][/gv]

The Lion King – 17 juli
Naast een Toy Story-sequel kunnen animatiefans ook nog genieten van een remake van een klassieker. The Lion King wordt een hervertelling van de originele Disney-film, maar in plaats van getekende pracht zal deze film volledig CGI zijn. De cast bestaat uit een ongekende hoeveelheid star power en ja, kun je überhaupt mis schieten met zo’n goed verhaal?
[gv data=”7TavVZMewpY”][/gv]

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – 1 augustus
Het blockbuster-gehalte was altijd al hoog met de Fast & Furious-franchise en dat is voor deze spin-off niet anders. De karakters van Dwayne Johnson, Jason Statham en Vanessa Kirby staan ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar, maar vormen een sterk trio dat een badass schurk moet stoppen. Vooral niet te veel nadenken, maar lekker genieten van de brute actie.
[gv data=”qK3RGi4azRU”][/gv]

Dora and the Lost City of Gold – 8 augustus
Ik zou geen geld durven inzetten op het succes van deze live action Dora-film, maar de verfilming van de avontuurlijke kleine meid zal ongetwijfeld een publiek vinden. Blockbusters zijn er immers in alle soorten en maten, voor oud, maar ook voor jong.
[gv data=”C8t5PxB4aVk”][/gv]

Once Upon a Time in Hollywood – 15 augustus
Aah, Quentin Tarantino. De gevierde Amerikaanse regisseur lanceert deze zomer zijn een-na-laatste film. Once Upon a Time in Hollywood is overigens geen sprookje, maar een vertelling van feit en fictie door elkaar over het turbulente Hollywood van de late jaren ’60. Een belachelijke sterrencast, lange dialogen, absurde situaties en die kenmerkende Tarantino-saus zullen allemaal bijdragen aan deze instant classic. En ja, daar durf ik al m’n zuurverdiende Apparata-centen op in te zetten. Okay, handel met voorkennis want critici zijn laaiend over de film.
[gv data=”ELeMaP8EPAA”][/gv]

47 Meters Down: Uncaged – waarschijnlijk ergens in augustus
We sluiten geheel in thema af met nog een creature feature in de geest van Jaws. Vier (mooie) meiden ontdekken een ondergelopen verlaten stad. Uiteraard blijkt er een dodelijke groep haaien de baas te zijn en de claustrofobische onderwaterhorror kan beginnen.
[gv data=”BhOJXUmvLQ8″][/gv]

Foto @Andrew Cooper/CTMG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *