Release van Titanfall duwt verkoop Xbox One omhoog

Titan Fall voor Xbox One
De first-person shooter van Respawn Entertainment weet hoge ogen te gooien. Iets waar Microsoft ongetwijfeld er blij mee zal zijn, want het succes van de game vertaalt zich door naar een explosieve stijging van Xbox One’s.

Titanfall werd vorige week werd door EA Games uitgebracht en staat nu al bovenaan de verkoopchart. Althans, in Engeland. Dankzij een deal met Microsoft wordt de game allereerst uitgebracht op de Xbox One en PC, en over enkele weken volgt een Xbox 360-versie. Playstation 4-gamers hebben pech, want op Sony’s spelcomputer zal de game niet worden uitgebracht.

En dit resulteerde meteen in een verkoopstijging van 96% voor de Xbox One in Groot-Brittannië vergeleken met de week voor de release, aldus GFK. Maar liefst 70% van alle verkochte Xbox One’s zaten in een bundelpakketje met Titanfall.

In absolute cijfers is de Playstation echter nog steeds de meest verkochte console. Ook in Nederland zal dat nog wel even zo blijven, aangezien de Xbox One hier pas in september arriveert.

Trailer Titanfall
[gv data=”z5sqPxbLmIU”][/gv]

Nu we het toch over titanfall hebben: ja, het is een brute shooter van de bedenkers van Call of Duty: Modern Warfare , maar je kunt de campaign doorlopen zonder ook maar één schot te lossen. Dat laat gamert tonythesuperperson hieronder even zien.

[gv data=”yvNKYpFTIqE”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *