Remix OS is een gratis Android-copycat voor de computer

Auteur: , 1 Reactie
Remix OS

Altijd al een OS als Android op je PC willen hebben? Remix OS to the rescue!

Remix OS is een besturingssysteem ontwikkeld door het Chinese Jide. Het OS is te downloaden voor zowel Windows als Mac gebruikers die draaien op een x86 systeem met een Intel of AMD processor. Jide heeft goed afgekeken bij Android en zo kwam Remix OS tot stand. Hoewel iedereen het besturingssysteem kan downloaden, kunnen er hier en daar nog wat bugs optreden.

Het idee om Android naar de computer te brengen is niet nieuw. Eerder hadden we al BlueStacks. Een emulator die Android-apps kan simuleren binnen Windows. We weten ook dat Google binnen twee jaar zijn mobiele besturingsysteem zal gaan fuseren met het huidige Chrome OS.

Wie geen geduld heeft kan tot die tijd aan de slag met Remix OS 2.0. De software is gratis te downloaden, maar Jide benadrukt dat het OS vooral interessant is voor ontwikkelaars. Een installatie is echter niet noodzakelijk. Via Linux kun je bijvoorbeeld met Live USB het besturingssysteem direct draaien vanaf een USB-stick. Jide zegt dat de geheugendrager geformatteerd moet zijn naar FAT32 en over minimaal 8GB opslag moet beschikken. Ook een schrijfsnelheid van 20 MB/s is een vereiste. Remix OS gratis downloaden doe je HIER.1 reactie

Hmmm..leuk voor mijn IP camera pro app! Er is geen echte windows alternative voor! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).