Retourpinnen: krijg het aankoopbedrag via je pinpas terug

Nieuw retourpinnen, niet goed, geld terug
Vanaf vandaag is een proef gestart met de mogelijkheid om geld retour te pinnen. Dus geen cash meer in je handen maar direct op je bankrekening.

Het retourpinnen is een omgekeerde pintransactie waarbij de consument zijn aankoopbedrag krijgt teruggestort op zijn eigen rekening. Het gaat nu nog om een proef die is gestart in de kledingwinkels van Score. Zij werken hiervoor samen met de Rabobank. Zodra je een artikel terugbrengt omdat je er niet tevreden over bent kan je dus kiezen voor retourpinnen. De consument krijgt na de transactie een bon mee als bewijs dat de overschrijving gelukt is.

Volgens Tom Ponjee, secretaris Betalingsverkeer bij Detailhandel Nederland, is het een langgekoesterde wens van winkeliers. De verwachting is dan ook dat als de proef succesvol blijkt meer banken het gaan aanbieden en dat er straks in alle winkels retourpinnen mogelijk wordt gemaakt. Vooralsnog is het retourpinnen geen verplichting en je kan er dus ook voor kiezen om het contact terug te krijgen. Ook is het voor de banken vrij om het retourpinnen aan te bieden aan hun klanten.

3 reacties

  1. Werd tijd. Met een pas zoal multitank kan dit al jaren. Staat los van pin natuurlijk maar geeft al aan hoe ouderwets deze betaalmethode is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *