Review overzicht: dit zegt men over Alien: Covenant

Review overzicht: dit zegt men over Alien: Covenant
Is de nieuwe film van Ridley Scott net zo goed als de trailer doet geloven?

Het is momenteel dé topper in de bioscoop. Wie nu een bezoekje overweegt en op primetime een film wil zien komt bij Alien: Covenant uit. De film is een thriller met een sciencefiction sausje. Een verhaal dat al duizend keer is gedaan. Scott had er dus een flinke taak aan om iets origineels neer te zetten. We zochten uit of dat een beetje is gelukt.

[gv data=”svnAD0TApb8″][/gv]

Alien: Covenant draait sinds 18 mei in de bioscoop. Journo’s en filmliefhebbers hebben hun kritische mening inmiddels gedeeld met het wereldwijde web. Een overzicht:

Variety
Scott heeft een Alien-film gemaakt dat een publiek zal aanspreken dat fan is van monsters. Het verhaal is aardig, maar weet je niet te grijpen zoals Exodus: Gods and Kings (2014, Ridley Scott) destijds wel deed. Wat dat betreft is Alien: Covenant een goede blockbuster met mooie, afwisselende beelden en zo nu en dan een leuk moment met de karakters.

VPRO Cinema
Alien: Covenant is deel zes in de filmreeks en dit merk je aan alles. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar de film verrast je niet. Wat de sciencefiction titel wel doet: je de stuipen op het lijf jagen.

Telegraph
Deze film heeft me (de journalist) psychisch ziek uit de bioscoop laten lopen. Qua horror-aspect zit het bij Alien: Covenant dus wel goed. Wie op zoek is naar een spannende film met diverse horror elementen, ga naar Alien: Covenant.

NRC
Alien: Covenant is spannend, maar ook voorspelbaar. De film is echter erg luguber en oude ingrediënten zijn prima gerecycled. Dit maakt de film spectaculair.

Empire Online
Een verbetering ten opzichte van Prometheus. Het verhaal van Alien: Covenant blijft echter niet bij je hangen zoals bij eerdere delen het geval was.

Meer overzichten? Check HIER wat men zegt over de Samsung Galaxy S8 en DAAR wat men vindt van de Nintendo Switch.

Eén reactie

  1. Ik ben altijd wel een fan geweest van dit genre. Wanneer je de behoefte hebt dat alles wordt uitgelegd zijn dit gewoon bagger-films. Heb je genoeg aan een deel van een verhaal en kun je daarmee je fantasie de vrije lopen laten, dan zijn dit topfilms…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *