Richard Branson: Apple heeft muziekwinkels gesloopt

Sluiting Virgin Megastore
De excentrieke miljardair Richard Branson is er eindelijk achter waarom hij het overgrote deel van zijn traditionele muziekwinkels heeft moeten sluiten. Het is allemaal de schuld van Apple en het internet.

Ruim 30 jaar lang waren de Virgin Megastores een begrip, maar door de opkomst van iTunes en het digitaal verkopen van muziek was dit businessmodel niet langer vol te houden. Offline werd ingehaald door online.

In een interview met het Franse radiostation Europe 1 laat Sir Richard Branson zich ontvallen dat de populariteit van iTunes voor de ondergang van zijn muziekwinkels heeft gezorgd. Het is echter niet zo dat hij wrok koestert tegen Apple.

Branson is realistisch genoeg om in te zien dat markten veranderen en dat je niet eeuwig aan een concept kan blijven vasthouden. Momenteel zijn er nog Virgin Megastores in onder andere Egypte, Jordanië, Qatar en enkele andere landen in die regio. De winkels zijn wel verdwenen in Europa (behalve Griekenland), Noord-Amerika, Australië en Japan.

We hebben zo’n flauw vermoeden dat onze platenboer uit de polder, Hans Breukhoven, ook geen warme gevoelens koestert tegenover iTunes. Free Record Shop is immers ook ten onder gegaan aan de opkomst van dat verdraaide internet.

Nog geen reacties

  1. D’r zit wel een kern van waarheid in. Hans Breukhoven heeft ooit nog eens in een interview verklaard dat-ie de digitale muziekverkoop ook wel heeft geprobeerd, , maar hij kreeg het marge-technisch niet voor elkaar om tegen grootmacht iTunes op te boksen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *