Rijkste Rus koopt voor 100 miljoen dollar Apple aandelen

Rijkste man van Rusland: Alisher Usmanov
Voor één Apple aandeel moest je in september vorig jaar meer dan 700 dollar neertellen. In de maanden daarna ging de koers van het aandeel echter flink onderuit.

Nog geen twee weken geleden was een aandeel niet meer dan 390 dollar waard. De lage koers van Apple sprak Alisher Usmanov erg aan. Hij is de rijkste man van Rusland en vindt het nu een mooi moment om stevig in te stappen.

De succesvolle zakenman is er zo van overtuigd dat de koers van Apple weer serieus zal stijgen, dat hij het aandurft om voor 100 miljoen dollar aandelen in te slaan. Als hij nu maar geen eisen gaat stellen zoals die andere miljardair met een pluk Apple aandelen.

Het vermogen van Usmanov wordt geschat op een kleine 20 miljard dollar, waarmee hij de 34e plaats bezet in de lijst van Forbes met rijkste mensen ter wereld. (via: cnbc)

Apple’s koersontwikkeling de afgelopen 2 jaar.

Apple aandelen koers

Nog geen reacties

    • @Laue: Nee, ligt niet aan jou. Het aandeel heeft in korte tijd een absurde stijging meegemaakt, maar ging in bijna net zo hard tempo ook weer naar beneden. Op enig moment zal het aandeel wel weer gaan stijgen en dan is het de kunst om op het juiste moment in te stappen. Usmanov meent dat dit het juiste moment is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *