Roemenen kregen €500.000 subsidie voor digitale koeien

Auteur: , 5 Reacties
Farmville subsidie Roemenië

Acht Roemenen hebben de beste truc ooit bedacht om subsidie los te peuteren. Sinds 2010 kregen ze namelijk zo'n 500.000 euro voor virtuele koeien. Nu de overheid er achter is gekomen dat de subsidie niet naar echte koeien gaat is de geldkraan dichtgedraaid. De gehaaide Roemenen zijn het daar niet mee eens en klagen de overheid aan.

De Roemenen kregen drie jaar lang zo’n 120 euro per virtuele koe en volgens hun was nooit ergens expliciet vermeld dat er alleen subsidie aangevraagd kon worden voor echte koeien. En dat is precies de reden waar ze nu de overheid aanklagen.

Het subsidiegeld dat de Roemenen ontvingen van de overheid zou afkomstig geweest zijn uit een subsidiepotje van de Europese Unie. Eerder werd door Roemeense media aangenomen dat het ook nog eens om digikoeien uit het populaire internetspelletje Farmville zou gaan. Dit bleek later een hoax te zijn. (via: metro.co.uk)5 reacties

Dat hier nooit controle op is geweest dan… Beter mogen ze alles ook nog eens terugbetalen + rente en een dikke boete.
Holy cow…..
Zeg, de link ‘Roemenen’ linkt naar een verhaal over snel internet..
Not even mad. Dit is gewoon briljant misbruik maken van de bodemloze EU-subsidiepot.
@sqwerty: Precies, als je op zo’n simpele manier al aan subsidie voor “koeien” kan komen ben je gewoon een slimme profiteur van een falend subsidiesysteem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).