Rokende Xbox Series X zijn gewoon flauwe fakes (video)

Foto @ArekAdamowicz via twitter

Er duiken enkele videos van rokende Xbox Series X consoles op, maar wees gerust, het zijn bijna zeker flauwe fakes.

De lancering van een nieuwe generatie consoles gaat altijd gepaard met wat problemen. Zo ook de Xbox Series X, die moeite had om met Xbox Live connectie te maken. Niemand had daarentegen rokende Xbox Series X consoles verwacht. Geen zorgen, de kans dat de bovenstaande taferelen echt zijn, is zeer klein.

Rokende Xbox Series X fake

Videos gepubliceerd op Twitter en Reddit suggereren een rokende Xbox Series X, mogelijk door extreme verhitting of brand binnen de console. Aan de bovenkant van de Series X zit een grote ventilator die alle warme lucht naar buiten blaast. Op verschillende videos is uit die uitlaat dikke rook te zien.

Maar voordat je je bestelling annuleert en een PlayStation 5 koopt, wees je er van bewust dat de videos waarschijnlijk fake zijn. Kort nadat de videos gedropt werden, kwam onder andere het onderstaande onofficiële Xbox-account met een overduidelijk stukje bewijs.

Hij is duidelijk onderdeel van de ‘vape nation’ en laat zien waar de rook hoogst waarschijnlijk vandaan komt. En wel uit een stevige vape pen. Hieronder check je de demonstratie, gedeeld door een journalist van TheVerge.

https://twitter.com/tomwarren/status/1326530676066308097

Fakes signaleren

Hoewel de knapen die de fakes posten gewoon aandacht willen, is het delen van dergelijke videos best wel gevaarlijk. Het zal in dit geval alleen maar extra aandacht voor Microsoft’s console opleveren, maar genoeg gamers zullen het direct geloven. Gunstig voor PlayStation 5, maar behoorlijk flauw voor Xbox.

Vandaar even een kleine analyse van de video. Allereerst, hij is enkele seconden lang. Zou de console echt rook produceren, dan zou de uploaden langer hebben gefilmd. Tenzij het vape-rook is, wat na enkele seconden vervliegt. Het is immers waterdamp dat een vaper uitblaast. Tot slot zijn er in de afgelopen 24 uur (zover we kunnen vinden) maar twee gebruikers die een rokende Xbox Series X zouden hebben. Met honderdduizenden exemplaren zou je toch wel wat meer dan dat verwachten, right?

Hoe dan ook, ons reviewmodel sluit zich aan bij deze rookvrije generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *