Rotterdams OV test inchecken met bankpas

Ouderwets
Waarom zou je een OV-chipkaart meenemen, als je al een bankpas bij je hebt?

Sommige OV-bedrijven weten zich in positieve zin te onderscheiden van de Fyra door af en toe dingen te doen die wél handig zijn. Neem bijvoorbeeld het Rotterdamse vervoerbedrijf RET. Zij draaien nu een proef met 50 mensen die kunnen inchecken met hun bankpasje. De meeste bankpassen hebben inmiddels namelijk ook een NFC-chip ingebouwd en bankpassen heb je meestal toch wel bij je. En ze zijn natuurlijk bestemd voor het verplaatsen van je geld.

De check-ins en check-outs worden vervolgens achteraf verrekend met de bankrekening die bij het pasje hoort. Dat is de OV-chipkaart zoals hij altijd al had moeten zijn. Voorlopig zijn de vijftig proefpersonen helaas nog alleen medewerkers van de RET. Dus je kunt als gewone sterveling nog niet meedoen met het testje. Dat is dan weer jammer.

Voordeel van gebruikmaken van je bankpas is ook dat je niet meer steeds langs een automaat hoeft om je tegoed op te waarderen. Je moet er dan alleen voor zorgen dat je geld op je bankrekening hebt staan. Bijkomend effect is volgens RET-directeur Pedro Peters dat er een drempel voor veel mensen wordt weggenomen: bankpassen heeft iederen, je hoeft dus geen speciale kaart meer te kopen als verstokte Autobloglezer.

Voor de verdere toekomst verwacht het OV-baasje dat de bankpas gaat verdwijnen in je telefoon. Die is ook al klaar voor NFC-betalen, alleen doen we dat nog niet in Nederland – op een test in Amsterdam na dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *