Ruzie tussen Apex Legends team en spelers loopt op

apex-legends-kritiek
Steeds meer en steeds fellere klachten bedreigen succes.

Toen Apex Legends dit jaar als recordbrekende concurrent van Fortnite van start ging leek er een aparte vibe tussen ontwikkelaar Respawn en de snel groeiende fanbase te ontstaan. Op Reddit gaat men zelfs rechtstreeks met elkaar in gesprek. Waar deze gesprekken in het begin gingen over de nieuwste legends of andere ontwikkelingen is de toon inmiddels flink verhard. Gebruikers zijn namelijk steeds vaker ontevreden over Apex Legends en zij beschuldigen de ontwikkelaars ervan (te) weinig actie te nemen. Ontwikkelaars reageren met quasi-grappige opmerkingen over oververmoeide ontwikkelaars, maar dat pikken de fans niet meer.

Fans ergeren zich vooral aan het grote aantal Bugs. Zo moest er gisteren nog een hotfix voor PlayStation 4 uitgebracht worden omdat de game continue crashte na de laatste update. Ook klaagt men steen en been over het geluid in de game. Dit wordt namelijk steeds slechter. De beloofde oplossingen werken niet meer en op Reddit vliegt men elkaar inmiddels in de haren. Het feit dat Reddit-users het ontwikkelteam er openlijk van beschuldigen dat zij de antwoorden op eerdere vragen (inclusief de belofte tot betere communicatie simpelweg kopiëren geeft aan hoe verziekt de verhoudingen zijn.

De ontwikkelingen zijn zorgelijk, want op kijkersplatform Twitch verloor Apex inmiddels 75% van haar kijkers en ook de fanbase schijnt snel te dalen. Fans klagen in het algemeen vooral over een gebrek aan nieuwe toevoegingen/uitbreidingen in de game. Ook de constante aanvallen van hackers en bugs die bij iedere update naar boven komen zijn bronnen van frustratie. Tot slot ergert men zich aan de houding van het ontwikkelteam. Tegelijkertijd blijven de fans benadrukken dat ze de game in essentie geweldig vinden.

Het lijkt er dus op dat er werk aan de winkel is voor Respawn Entertaiment als zij hun fanbase en sterke druk op Fortnite willen behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *