Samsung bouwt fiets die je Galaxy Note 3 oplaadt

Auteur: , Geen reacties
Samsung bouwt fiets die je Galaxy Note 3 oplaadt

Opladen on the go gaat nog eens heel groot worden.

Samsung heeft de handen ineengeslagen met racefietsspecialist Trek Bikes. Gezamenlijk boetseerden ze twee conceptfietsen die op de CES in Las Vegas werden getoond. De fietsen hebben een fraai vormgegeven telefoonhouder in het midden van het stuur en deels boven de balhoofdlager.

In de oplader/houder kan een Galaxy Note 3 worden gestoken. Waarom ze niet even een universeel houdertje hebben gemaakt is niet bekend, maar soit, het ziet er gelikt uit. Volgens Samsung is-ie vooral handig voor de sportievelingen onder ons die tijdens het fietsen gebruik maken van fitness-apps en daardoor veel stroom en gps-data slurpen. De elektriciteit wordt opgewerkt met een dynamo in de as van het voorwiel.

Samsung bouwt een fiets die je Galaxy Note 3 oplaadt

De frames van de fietsen zijn daarnaast uitgerust met sensoren die de snelheid, het ritme en de afstand meten. Deze data wordt vervolgens doorgegeven aan je Galaxy Note 3 of Galaxy Gear. Of en wanneer Samsung dit op de markt gaat brengen is nog niet bekend. (livefoto’s via Phandroid)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).