Samsung breekt records met Galaxy Note 9-display

Samsung Galaxy Note 9
Samsung is lekker bezig. De smartphonemaker stond al bekend om zijn geweldige displays, maar doet er met de Galaxy Note 9 nog een schepje bovenop.

In tests van DisplayMate scoort de Note 9 op verschillende onderdelen een record. Zullen we ze even met je doornemen? We beginnen met de kleurweergave, die volgens DisplayMate visueel niet te onderscheiden is van de echte wereld. Ook als je de helderheid omhoog gooit of vanaf de zijkant op het scherm kijkt zie je amper kleurverschuiving.

Ook een prestatie van formaat: de display van de Galaxy Note 9 haalt een helderheid van maximaal 710 nits. Dat is nog eens 27 procent meer ten opzichte van de Note 8. Als maar 50 procent van het scherm actief is (lees: niet zwart is), haalt de Note 9 825 nits en als maar 1 procent actief is zelfs 1050 nits.

Ook de reflectiewaarde van het Note 9-scherm is bijna perfect. DisplayMate komt tot een score van 4,4 procent en dat is net iets beter dan de concurrentie. Apple scoorde op dit onderdeel bijvoorbeeld 4,5 procent met de iPhone X.

The Galaxy Note 9 is the most innovative and high performance Smartphone display that we have ever Lab tested, breaking and establishing many new Display Performance Records. The Galaxy Note 9 receives All Green (Very Good to Excellent) Ratings in All of the DisplayMate Lab Test and Measurement Categories – only the second display we have ever tested to get All Green in All Categories – the Galaxy S9 was the first.

4 reacties

 1. Jammer dat je dit niet op broekzakformaat kunt krijgen. Een telefoon met een scherm wat qua afmetingen richting de 7″ gaat is helaas niet aan mij besteed.

  Trouwens, telefoons met een adviesprijs van rond de duizend euro ook niet. Dan maar genoegen nemen met iets minder dan perfectie.

  • @rrrobert: Je beseft dat deze kleiner ( korter ) is dan zijn voorganger? Dat het scherm groter wordt, wilt niet zeggen dat daarom het toestel in het algemeen groter wordt. De trend van de laatste jaren, is dat juist de randen rondom het scherm steeds kleiner worden.

   Ter vergelijk met de Note 5 bv van 3 jaar geleden, is het toestel “slechts” 1 cm gegroeid. Het scherm is daarentegen wel van 5,7 inch naar 6,4 inch gegaan.

 2. Als je toch de Note met iphone X vergelijkt op basis van: innovatie, gebruiksmogelijkheden (S-Pen, VR, DEX) en overall kwaliteit van scherm, batterij, geheugen (intern/extern), uitbreidbaar geheugen, headphone jack, NFC, 2x zo snelle wi-fi en zeker 3x snellere LTE modems, camera (Dual Pixel autofocus, Dual Aperture, Super slow motion en pro mode) en geluidskwaliteit (diverse tests vinden dat de Note 9 het beste geluid heeft) Dolby Atmos en zo kan ik nog wel even doorgaan is het BIZAR dat de iphone X net zo duur is als de Note 9.

  Het is alsof je een kale VW Passat koopt voor de prijs van een full optie Mercedes E-Klasse.

  • @nomennescio: Dat laatste doet het dan goed bij Nederlanders …
   Alles wat ze niet kunnen betalen zijn ‘patserbakken’ of van de bank en ondertussen betalen ze 30k voor een nieuwe Polo …..
   Het is niet vreemd dat ze dan lachend de hoofdprijs betalen voor een iphone X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *