‘Samsung brengt Galaxy S8 eerder op de markt’

Samsung
De smartphonemaker wil de schade naar aanleiding van de Note 7-gate dichten.

Het fiasco rondom de Galaxy Note 7 is een ramp voor het techbedrijf. De terugroepactie en de nasleep hiervan kost Samsung honderden miljoenen. In reactie op het gedoe rondom de Note 7 zou het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy S8 eerder lanceren. Dat zegt Kim Sang-pyo, analist bij KB Investment & Securities.

Normaal gesproken kondigt Samsung ieder jaar een nieuw S-vlaggenschip aan op het Mobile World Congress in Barcelona. Het event vindt volgend jaar tegen het einde van februari plaats in de Spaanse stad. Volgens Sang-pyo kiest het techbedrijf voor een andere strategie en wordt het toestel mogelijk al in januari aangekondigd.

Door alle (negatieve) media-aandacht zeggen sommige mensen ‘voor mij geen Samsung meer’. Een kromme gedachte natuurlijk, maar zo wordt er al snel gedacht over een probleem van deze omvang. Van deze opgebouwde reputatie wil Samsung zo snel mogelijk af. Een vervroegde aankondiging van de Galaxy S8 kan hierbij helpen. Het techbedrijf kan zich ditmaal echter geen fouten veroorloven. Voor de mogelijke aankondiging zal Samsung zelf een speciaal event moeten organiseren. We houden de wandelgangen dus extra goed in de gaten.

3 reacties

  • @Junior540: Prijs is geen issue, tenminste niet voor de consumentenmarkt, oftewel de mensen die dit soort prijzen probleemloos betalen voor een premium phone.
   De duurste phones verkopen gewoon goed en de S7/Edge verkochten al warme broodjes dus de prijs is geen issue.
   Voor hen die het niet kunnen betalen zijn voldoende alternatieven dus Samsung ligt er niet wakker van.

   Ze liggen WEL wakker van met name de imago schade en alle gevolgen (dalende koersen).

   De S8 zal vrees ik te weinig verschillen met wat nu de standaard zijn omdat er simpelweg te weinig tijd is. De S8 zal nu grotendeels klaar moeten zijn wil je hem eerder releasen dus ipv medio eind Feb zal dat dan eind December zijn.

 1. Haha, mooie paradox. Als er iets is dat je niet moet doen als je de kwaliteit van je product gegarandeerd hoog wilt hebben, is het een nieuwe model met haast in de markt brengen. En laten ze nu juist het kwaliteitsimago willen oppoetsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *