Samsung brengt 12,2 inch gigatablets uit: NotePRO & TabPRO


Jep. De geruchten dat Samsung in 2014 de tabletmarkt zou overspoelen zijn waar. In Las Vegas zijn zojuist vier nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder twee giganten van 12,2 inch.

NotePRO en TabPRO

De nieuwste aanwinsten heten TabPRO en NotePRO, beiden uitgerust met een XXL-variant waarvan het WQXGA breedbeeldscherm (16:10) een diagonaal van 12,2-inch heeft en een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Zulke brede schermen, ter grootte van een A4, zijn vooral handig bij het bekijken van Full HD video’s. De tablets zijn voorzien van een relatief dun frame. Ze draaien op Snapdragon 800 processors en beschikken over 4G, 3GB aan werkgeheugen en hebben een accucapaciteit van 9500mAh. Van de TabPRO demonstreert Samsung ook modellen van 10,1 en 8,4 inch, die komen met 2GB werkgeheugen en een kleinere accu.

Splitscreen

Het scherm van de TabPRO en NotePRO zijn met behulp van Quad View te splitsen in twee, drie of vier vensters. Het is mogelijk om een toepassing in meerdere vensters te openen en inhoud van het ene venster naar het andere te schuiven. Samsung heeft er ook een full format virtueel toetsenbord ingehangen. Bovendien zijn de tablets voorzien van Hancom Office, een mobiele toepassing voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties.

Daarnaast is de NotePRO voorzien van de S Pen, een drukgevoelige stylus die toegang geeft tot aanvullende functies zoals Action Memo, Scrapbook, Screen Write en S Finder. Gadgets die we eerder al zagen op de Galaxy Note 3.

Cisco WebEx

Op beide high-end tabletseries is Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd. Met deze tool voor videoconferencing is het mogelijk onderweg deelnemen aan zakelijk overleg. Het opstarten van een sessie doe je direct vanuit je adreslijst, volgens Samsung een unicum voor Android-toestellen.

Samsung levert de GALAXY NotePRO en TabPRO-series in de varianten Wi-Fi only en Wi-Fi LTE. Het intern geheugen is 32GB met een mogelijke uitbreiding via MicroSD (tot 64GB). De nieuwe tablets komen in het eerste kwartaal van 2014 in Nederland op de markt.

De volgende versies zijn beschikbaar:

  • GALAXY NotePRO 12,2 inch met 32GB – WiFi voor €749
  • GALAXY TabPRO 12,2 inch met 32GB – WiFi voor €649
  • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – WiFi voor €479
  • GALAXY TabPRO 10,1 inch met 16GB – LTE voor €609
  • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – WiFi voor €389
  • GALAXY TabPRO 8,4 inch met 16GB – LTE voor €519

Your move, Apple.

[lg_folder folder=”Samsung/NotePro/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Samsung/GALAXY_TabPRO-12_inch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Samsung/GALAXY_TabPRO_101_inch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Samsung/GALAXY_TabPRO_84_inch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik tiep dit vanaf een laptop die kleiner is dan die 12,2 inch flatscreens. 😉 Groter dan zo’n 8,4 inch TabPro hoeft van mij niet, sinds ik de minitablet heb ontdekt.

  2. ik ga dit super handig vinden, heb nu een Note 3 en vind daarom een 7 of 8 inch tablet klein, een 10 is wel goed maar een 12″ is ideaal, en dat voor een goedkopere prijs dan een iphone 5s! mooi gedaan Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *