Samsung doet wanhopige poging imagoschade Fold te beperken

PIJNLIJK
Samsung haalt alles uit de kast om negatieve berichten van het internet te krijgen.

Het is wel erg pijnlijk: je zegt dat je 8 (!) jaar aan de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone hebt gewerkt en binnen een paar dagen vallen ze uit elkaar. Het gebeurde Samsung met de Galaxy Fold, die in de handen van meerdere reviewers in recordtijd stuk ging. Nog pijnlijker: iFixit wist de vinger meteen op de zere plek te leggen.

iFixit staat erom bekend alle nieuwe smartphones uit elkaar te halen, om zo te checken hoe goed of slecht het toestel te repareren is. Het kreeg de Galaxy Fold via een partner, aangezien het toestel nog lang niet overal verkijgbaar was. Daar ging het mis, want Samsung was natuurlijk alles behalve blij met de teardown, die alle zwakke plekken aan het licht bracht.

De partner in kwestie moest de teardown offline halen en iFixit volgde om op goede voet met Samsung te blijven. Of dat helemaal vrijwillig ging, durven we te betwijfelen, maar goed. Het kwaad is al lang en breed geschied, want elk techmedium schreef over de bevindingen van iFixit. Zie al die berichten maar eens offline te krijgen.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *