Samsung en Huawei bevechten elkaar voor deze bijzondere tv

8k-5g-tv-samsung-huawei
Wie brengt als eerste de snelste streamingservice met het beste beeld?

Voor veel mensen is een tv-scherm met 4K-resolutie al een hele overgang ten opzichte van de huidige (full)HD-beeldschermen. Inmiddels is dit voor de industrie echter alweer een gepasseerd station. Nog niet zo lang geleden gaven we aan wat het verschil zal uitmaken en dat het nog niet nodig is om direct over te schakelen.

Nu is bekend dat Huawei en Samsung in gevecht zijn om nog een stapje verder te gaan. Zij willen de beeldkwaliteit van de toekomst (8K-resolutie) nu integreren met de streaming-snelheid van de toekomst, 5G. Ook deze techniek is in Nederland nog niet beschikbaar, maar dat deze technieken eraan komen is zeker.

Vraag is natuurlijk wat een combinatie van deze twee toekomstmuziekjes voor symfonie oplevert. In dit artikel kon je al lezen dat je het verschil van 8K-resolutie echt gaat merken, maar dat de techniek er op dit moment nog niet klaar voor is. Ook 5G is nog niet te gebruiken maar biedt veel mogelijkheden.

Wanneer je deze technologieën in een televisie combineert lijken de mogelijkheden ineens een stuk zinvoller en concreter. Zo kun je razendsnel streamen (bijvoorbeeld van Netflix) met een enorme beeldkwaliteit. Ook het volgen van live evenementen wordt veel realistischer omdat de latentie (vertraging) in overbrengen van beelden veel trager wordt. Dit kun je nu vaak nog merken als je een tv-beeld bekijkt terwijl je het commentaar van de radio opzet. Hier zit vaak vertraging tussen. Deze vertraging zal wegvallen.

Wanneer de term ‘minimale latentie’ valt spitst de gamer zijn oren, want vertraging tussen zijn handelingen en het zien van de actie op beeld kan het verschil tussen winst en verlies betekenen. Op deze manier kan je dus jouw tv-scherm omtoveren tot gigantische gaming monitor. Kortom, de markt is er klaar voor.

Samsung en Huawei willen als eerste zo’n 8K 5G tv lanceren en zullen elkaar ongetwijfeld proberen naar de kroon te steken. Wie echter wat meer geduld heeft kan ervan uitgaan dat meer merken zich op deze combinatie van extreem scherp beeld met extreem snelle verbinding zullen storten.

Alle reden om nog even te wachten voordat je een nieuwe tv aan gaat schaffen.

Nog geen reacties

  1. Huawei een tv? Ben benieuwd met welk tv merk ze gaan samenwerken. Ik voorzie niet dat LG met Huawei gaat samenwerken. LG zal zich eerder bij Samsung melden voor een 5G oplossing voor hun tv’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *