Samsung erkent: zo kwetsbaar is de Samsung Galaxy Fold nog [video]

samsung-galaxy-fold-kwetsbaar-onderhoud
Ook kan de opvouwbare smartphone jouw creditcards beschadigen.

Samsung heeft naar aanleiding van de herlancering van de Samsung Galaxy Fold een instructievideo vrijgegeven waarin ze uitleggen hoe je het apparaat moet onderhouden. Althans, dat is de marketingsaus die ze over het waarschuwingsfilmpje gegooid hebben. Wie het filmpje objectieve bekijkt ziet vooral dat je een zeer kwetsbaar toestel koopt dat ook schade toe kan brengen aan andere objecten in de omgeving.

Zo waarschuwt Samsung in het filmpje dat de beschermlaag erg gevoelig is. In tegenstelling tot het glazen front van de reguliere smartphone kan je het dus eenvoudig beschadigen. Zo is hard drukken op het toestel afgeraden, evenals de bediening met scherpe nagels. Het is dan ook wachten op de eerste influencer die met de kunstnagel dwars door de laag gaat. Vraag rijst dan waarom ze geen S-Pen hebben ingevoegd.

De kwetsbaarheid van de bovenlaag is ook de reden voor het advies om geen screenprotector aan te brengen. Ook deze kan de beschermlaag beschadigen en zelfs losmaken van onder de bezels als je hem er ooit af wil trekken.

Daarbij wordt gewaarschuwd voor het kwetsbare scharniermechanisme. Hierdoor kan er absoluut niets tussen de telefoon in opgevouwen toestand gestoken worden. Daarnaast is deze smartphone zeker niet water- en stofdicht. Hiermee kunnen er nog steeds deeltjes onder de beschermlaag komen (al is de kans kleiner).

Als laatste waarschuwing legt Samsung uit dat de Samsung Galaxy Fold in opgevouwen toestand dicht gehouden wordt door sterke magneten. Deze zijn zo sterk dat ze ook andere objecten kunnen aantrekken. Handig voor als je bang bent jouw sleutels kwijt te raken, maar beslist niet de bedoeling. Ook waarschuwt Samsung om, net als vroeger, geen creditcard of andere magneetstrip bij bij het apparaat te houden omdat deze anders onleesbaar kan worden. Nu is dit laatste geen probleem, want als je bijna $ 2.000,- betaald hebt voor zo’n hebbeding is er voor veel mensen toch even geen gelegenheid om de creditcard te gebruiken.

Overigens ziet Samsung wel in dat dit niet de ideale oplossing is. Zo bieden ze de al eerder benoemde expert support, waarbij je een gratis telefonisch consult kan krijgen bij problemen. (Bewaar je oude toestel dus maar even.) Ook biedt Samsung al direct korting op de eerste vervanging van het vouwscherm voor als het toch misgaat.

De wolf in schaapskleren die deze ‘onderhoudsinstructie’ is onthouden we je natuurlijk niet:

[gv data=”VVUg4jjvX1A”][/gv]

Nog geen reacties

 1. 2000 € voor rommel dus die je met witte handschoenen moet bedienen , je moet goed zot zijn
  Normale smartphone zijn enkel kwetsbaar bij het vallen , met een hoesje niet meer
  Hier is het scherm en scharnier van chocolade gemaakt en moet je elke dag je nagels knippen om het niet te beschadigen …lol

 2. Enerzijds is dit te verwachten. Buigbaar glas is een mythe, dus plastic-achtig materiaal (wat snel bekrast) is sowieso je uitkomst. De body is verder gewoon glas en metaal, daar zal het niet aan tekort schieten.

  JerryRigEverything heeft bijvoorbeeld aangetoond dat de ‘verkeerde kant’ op buigen gewoon niet kan. Dat is indrukwekkend.

  De grootste nadelen zijn dat de scharnieren vullen met zand (wat je in een broekzak sowieso verzamelt) en krasbaarheid van het scherm. En natuurlijk dat het ding schreeuwend duur is. Bovendien vind ik het scherm opengeklapt veel te groot, maar ingeklapt weer veel te klein. Daar kan ook het e.e.a. gewonnen worden.

  En 2.000 euro is gewoon duur. Het is innovatie dus logisch, maar dat is echt gewoon veel te duur voor een succesvol commercieel product. Het komt er wel, maar het is er nog niet.

  • @720s: te duur zegt men …. Men betaald lachend 1100+ euro voor een telefoon die in weze hetzelfde doet als een 250 euro telefoon en ook qua design is er geen 900 euro verschil te zien.

   Een fold is het nieuwste van het nieuwste en dat kost geld. Dus in verhouding is de prijs zo gek nog niet.
   Early adopters betalen nou eenmaal de hoofdprijs, altijd al zo geweest.

   Over 5 jaar is een fold toestel de standaard en met een 1e generatie loop je tegen dingen aan die moeten uitontwikkeld.

   • @turbobrick: relatief kun je van alles zeggen dat het goedkoop en duur is, maar 2.000 euro, daar kun je ook een hele nette auto voor kopen. Voor een vouwbare telefoon is 2.000 euro niet belachelijk veel. Voor een telefoon wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *