‘Samsung gaat Apple achterna, oplader verdwijnt’

'Samsung gaat Apple achterna, oplader verdwijnt'

Nu maakt Samsung Apple nog belachelijk over het missen van de oplader, maar de Koreanen gaan het Amerikaanse bedrijf waarschijnlijk achterna.

Eerst de concurrent te kakken zetten, om het zelf vervolgens ook te doen. Samsung heeft er daar een handje vol van. Zo zette het Zuid-Koreaanse techbedrijf Apple ‘voor aap’ door te stellen dat de headphone jack was verdwenen met de iPhone 7. Samsung volgde echter met dezelfde stap toen de Galaxy S8 kwam. Ook met de nieuwe iPhone 12 plaagde Samsung Apple dat zij wel een stekker oplader meeleveren.

Het grote nieuws van de iPhone 12 van dit jaar was dat Apple de stekker niet langer meelevert in de doos. Net als de normaal gesproken meegeleverde oortjes. Memes overstroomden het internet, maar de kans is aanwezig dat Apple het voortouw neemt op een nieuwe ontwikkeling. Volgens Koreaanse bronnen krijgt de Samsung Galaxy S21 in 2021 ook geen stekker oplader en oortjes mee.

Apple is voorlopig het enige grote techbedrijf dat deze stap heeft gezet. Als Samsung volgt is de kans groot dat het balletje is gaan rollen. En daarmee is een nieuwe trend geboren. Maar wellicht zitten die Koreaanse bronnen er toch naast en levert Samsung wel gewoon deze spullen. We weten het antwoord in het begin van 2021. (via SamMobile)

3 reacties

  1. Als ik kies voor een premium model van Samsung, Apple of overige… en dus een behoorlijk bedrag uit geef, dat vind ik een oplader erbij niet meer dan gewoon. Echt belachelijk…

  2. @RubenPriest: “Zo zette het Zuid-Koreaanse techbedrijf Apple ‘voor aap’ door te stellen dat de headphone jack was verdwenen met de iPhone 7. Samsung volgde echter met dezelfde stap toen de Galaxy S8 kwam. ”

    Euhm, nee? Zelfs de Samsung S10 uit 2019, kwam nog met een koptelefoon-aansluiting…

    Een quote van Tweakers: “Een opvallende afwezige op de Note 10-toestellen is de 3,5mm-poort. Samsung heeft daar lang aan vastgehouden en net nu de trend van het weglaten van de poort niet echt door lijkt te zetten, haalt Samsung hem voor het eerst weg. De S10-serie heeft hem namelijk nog wel.”

    De iPhone 7 kwam uit in september 2016, de Note 10 in augustus 2019. Nota bene 3 jaar later, wat in smartphone jaren een eeuwigheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *