Samsung gaat klanten Note 7 heel fors compenseren

Samsung betaalt grof geld voor elke ingeleverde Note 7

Amerikaanse eigenaren van de ontploffende Galaxy Note 7, krijgen een wel heel fors bedrag als zij het toestel inleveren.

Iedereen die zijn Galaxy Note 7 omruilt voor een andere Samsung-toestel krijgt een bonusrefund van 100 dollar. Als je je buik vol hebt van Samsung, krijg je bonus 25 dollar als je het toestel inlevert. Uiteraard krijg je de aanschafwaarde sowieso terug.

Zoals bekend heeft Samsung besloten alle Galaxy 7 Notes terug te halen vanwege brandgevaar. Samsung wil met de bonussen voorkomen dat er nog meer toestellen exploderen. Officeel voor de veiligheid van de consument, maar uiteraard ook ter voorkoming van nog meer reputatieschade.

Elke toestel moet onmiddellijk worden uitgezet en mag absoluut niet meer worden gebruik. De Koreaanse fabrikant heeft zelfs brandbestendige dozen beschikbaar gesteld om de Note 7-toestellen in te vervoeren. Die mogen overigens niet per vliegtuig worden vervoerd! Zo bang is Samsung dat de toestellen in de fik vliegen.

Samsung heeft geen plannen om de Notes te hergebruiken. Alles toestellen worden uit elkaar gehaald en de onderdelen indien mogelijk gerecycled.

Samsung

Overigens heeft Samsung nog geen idee waarom de Notes ontploffen. De onderzoekers hebben nog niet kunnen reproduceren hoe het toestel warm wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *