Samsung Galaxy Note 10 krijgt next level 12 GB RAM

lekker hoor
Die sprong vooruit is niet mals.

Gisteren kwam naar buiten dat de Galaxy Note 10 niet de beste processor mee krijgt, maar het tegenovergestelde geldt voor de RAM. Althans, dat onthult Samsung tussen de regels door zelf in een blogpost over hun nieuwste werkgeheugen.

De Zuid-Koreaanse tech-gigant onthult ’s wereld eerste 12GB LPDDR5 DRAM, een module van dynamische RAM die belachelijk snel gaat zijn voor de grootte. Voorheen kon LPDDR4X 12 GB RAM maximaal 4266Mb/s verwerken, terwijl de nieuwe technologie zonder moeite 5500Mb/s verwerkt, een sprong van bijna 30%.

Tevens zou het nieuwe design van de chips bijdragen aan efficiënter energiegebruik. Het nieuwe werkgeheugen zou 30 procent minder stroom verbruiken dan voorgaande uitvoeringen.

De vertraagde Galaxy Note 10 zal zeer binnenkort onthuld worden en dan weten we zeker of de Note 10 (of misschien een Plus-variant?) uitgerust zal worden met zo veel en zo snel werkgeheugen. Het is daarbij niet ver gezocht om te verwachten dat 12 GB de standaard wordt voor de Note-reeks. Andere smartphones, zoals de OnePlus 7 Pro en de Galaxy S10 Plus, hanteren ook al de toegegeven over de top hoeveelheid RAM.

Lees ook: Alles over de Samsung Galaxy Note 10 op een rijtje

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *