Samsung Galaxy Note 10 – Nog 3 redenen waarom hij tegen gaat vallen

Zonde!
Tenzij je móet gaat upgraden lijkt de reden om een Note 10 aan te schaffen kleiner te worden.

In aanloop naar Samsung’s langverwachte phablet vlaggenschip krijgen we uiteenlopende lekken voorgeschoteld, van de inclusie van buitengewoon snelle RAM tot het ontbreken van een geweldige processor. De vertraging van het toestel helpt daarbij ook niet mee en met nog een serie aan lekken zou het zomaar kunnen zijn dat het toestel wat betreft een flinke groep fans niet eens meer hoeft uit te komen.

Gerenommeerd lekker IceUniverse komt met insider informatie over de aankomende Galaxy Note 10-lijn en onthult dat er een aantal features zullen ontbreken. Laten we daarentegen positief beginnen. Uiteraard heeft de phablet een groter scherm, 5G-ondersteuning, UFS3.0 opslagruimte en natuurlijk een vernieuwd design. Dat waren daarentegen wel features die we mochten verwachten.

Tegelijkertijd stelt IceUniverse dat er geen merkbaar verschil in performance zal zijn vergeleken met de Galaxy S10, wat zonde is. Dat was wel al een beetje te verwachten, want hij krijgt immers dezelfde processor (en dus niet de Plus-variant) mee.

De oplaadsnelheid zal worden verbeterd van 15W naar 25W. Hoezo is dit een nadeel, vraag je dan terecht. Omdat de reguliere Note 10 gelijk beperkt wordt in die oplaadcapaciteit, terwijl de Note 10 Plus omhoog getild wordt naar 45W opladen. Samsung had die feature ook gewoon in de gewone Galaxy Note 10 moeten bakken. Nog erger is het feit dat zelfs de Note 10 Plus met een 25W oplader geleverd wordt en je dus extra moet betalen voor een snellader met 25W Wattage.

Tot slot gaat er ook niets veranderen aan de camera-module, dus ook daar hoef je niet de Samsung-winkel voor te bestormen. De Note 10-serie zal waarschijnlijk ook met een triple-set-up van 16MP, 12MP en 12MP komen, wat niet mis is, maar ook niet geweldig.

Dat alles voegt toe aan een toestel dat best wel veel op zijn kleine broertje lijkt. De smartphone-industrie houdt zich de laatste tijd heel veel aan een soort upgrade-cyclus waarbij we ieder jaar hetzelfde toestel krijgen met een lichtelijk geüpgradede binnenkant en/of buitenkant. De Note 10 was Samsung’s kans om iets nieuws neer te zetten maar in plaats daarvan krijgen we eigenlijk gewoon een extra grote Galaxy S10. Ontzettend zonde!

Dus, tenzij je een verouderde Note-phablet in je tas hebt zitten (want in je zak past niet) en je niet kan wachten om te upgraden, hoef je 7 augustus niet in je agenda te zetten.

Eén reactie

  1. Goh, shocking; de note 10 krijgt op een aantal punten dezelfde specs als de S10. S10 -> Note 10. Logisch?

    Het glas is zoals gewoonlijk bij @yannickspinner wel vaker half leeg….

    Triple-set-up van 16MP, 12MP en 12MP van de S10 niet geweldig? (114 op dxomark).

    Je denkt serieus dat de mensen die een Note 10 overwegen, alleen de mensen zijn die nu een S10 bezitten? Dus met andere woorden, het is een slechte upgrade? Ik bezit nu namelijk een Note 4… gaat ‘ie dan voor mij ook tegenvallen? Don’t think so….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *