Samsung Galaxy Note 9 verplettert iPhone X in benchmarks

Auteur: , 4 Reacties
Galaxy Note 9

Nog een paar dagen, dan presenteert Samsung zijn nieuwe Galaxy Note 9. Als we de laatste benchmarks mogen geloven, dan is het toestel in topvorm.

Uit verschillende benchmarks konden we al opmaken dat de Note 9 natuurlijk weer een stuk sneller is dan zijn voorganger. Er lijkt echter een variant aan te komen die zelfs de standaard Note 9 helemaal omver blaast. Het gaat om modelnummer SM-N960X, die voorzien is van een Exynos 9820-chipset.

Uit benchmarks op Geekbench blijkt dat de Note 9 een multi-core score haalt van 12.246 punten, terwijl in eerdere tests met de Exynos 9810 een score van 8.984 gehaald werd. Een flinke stap voorwaarts dus, helemaal als je het vergelijkt met de iPhone X, die op 10.127 punten bleef steken. Dat toestel krijgt natuurlijk ook een opvolger in september, maar voor nu is dit het beste referentiepunt.

Het is vooral opvallend dat er twee verschillende Exynos-varianten zijn gebruikt voor de benchmarks. Heeft Samsung op het laatste moment voor een upgrade gekozen of komt er simpelweg een snellere, duurdere variant naast de standaard reeks op de markt?4 reacties

Pissing contest. Méér is dit niet.
Een midrange telefoon die maar half zo snel is, heeft al ruimschoots de rekenkracht voor de taken die je met zo’n telefoon uitvoert.
@rrrobert: Absoluut pissing contest. Maar de meeste willen toch gewoon de snelste. Net als met auto’s. Het is toch fijn om te weten dat je de auto van de buren eruit kunt trekken.
duurdere variant? de note 9 komt al op 999 euro
Maar ja we zijn bijna een jaar verder sinds de aankondiging van de 8/X. Ik had het eerder nieuws gevonden als ze er niet overheen zouden gaan kwa RAW power.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).