‘Samsung Galaxy S10 niet het eerste 5G toestel’

Galaxy S10
Als de baas het zegt…

Enkele dagen geleden op het Unpacked evenement voor de Galaxy Note 9 was ook Samsung CEO DJ Koh aanwezig. De president van de Zuid-Koreaanse techgigant sprak naast de zijlijn tegen journalisten over de toekomst van het bedrijf. Naast de lancering van de phablet is de smartphonefabrikant namelijk met heel veel andere projecten bezig.

Een van de projecten waar Samsung zich mee bezig houdt, is de compatibiliteit met 5G. De Galaxy S10 zal volgens Koh niet het eerste Samsung-toestel worden met 5G, dé nieuwe razendsnelle standaard voor mobiel internet van de toekomst. In plaats daarvan zal er een apart model verschijnen met 5G-ondersteuning.

Het is echter onduidelijk of Koh bedoelt dat een buigbaar toestel de eer krijgt om 5G te ondersteunen, een project waar het bedrijf al jarenlang mee bezig is achter de schermen. De release van dit apparaat is volgens de topman gelukkig niet ver weg. Er zijn veel stappen gemaakt wat betreft kwaliteit en duurzaamheid.

Hoewel een eerste releasedatum ergens in 2018 was gemeld, verschoof Samsung de lanceerdatum voor het interessante project naar 2019. In hoeverre het realistisch is dat concurrent Huawei eerder met een buigbare smartphone op de markt komt, is nog niet bekend. Kortom, er is nog genoeg om van te genieten de aankomende maanden bij Samsung.

(Via)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *