Samsung Galaxy S10 vs Apple iPhone XS

Strijd der titanen
Android tegen iOS, Samsung tegen Apple, vlaggenschip tegen vlaggenschip.

Eind vorige maand vergeleken we de Plus-modellen van Samsung en Apple’s meest recente line-up, maar we vergeten de ‘standaard’ uitvoeringen natuurlijk ook niet. In deze strijd der titanen de Galaxy S10 tegen de iPhone XS.

Dergelijke vergelijkingen zijn natuurlijk altijd een beetje subjectief. Ja, de S10 heeft een veel grotere batterij, maar Apple staat er veelal om bekend dat ze heel veel juice uit hun relatief kleine accu’s kunnen persen. Aan de andere kant worden de woorden ‘Apple’ en ‘accu’ meestal niet in een positieve context gebruikt.

Ook zijn de toestellen niet even oud. De tech-markt draait op volle toeren, wat snelle sprongen in technologie mogelijk maakt. De iPhone XS kwam afgelopen september uit terwijl de S10 net in de schappen ligt. Dat heeft Samsung een half jaartje extra de tijd gegeven om hun toestellen op te krikken.

Dat gezegd hebbende is er wat mij betreft een duidelijk verschil te zien tussen de producten. De iPhone is duur en heeft maar weinig configuraties (allemaal met 4GB RAM) terwijl de S10 een wat extra opties heeft, niet te zwijgen over het uitbreidbare geheugen, vingerafdrukscanner en een headphone jack.

Kortom, ga vooral voor de iPhone als je het OS toffer vindt, een meer luxeproduct wilt hebben of simpelweg een fan bent van Apple. Ben je daarentegen op zoek naar superieure specs of een relatief betere prijs/kwaliteit-verhouding, dan is het wat mij betreft behoorlijk simpel.

Maar hey, wie ben ik. Check het zelf:
[table “236” not found /]

Lees ook: Galaxy S10 marteltest: Overleeft de vingerscanner krassen?

Eén reactie

  1. “Samsung Galaxy S10 vs Apple iPhone XS”
    Super onderzoekende journalistiek dit. De, door de fabrikant, opgegeven technische specificaties naast elkaar zetten. Bravo..
    Als tech blog verwacht ik iets meer onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *