Samsung Galaxy S11 bouwt voorsprong op iPhone 11 uit [video]

Samsung-galaxy-s11-render
Is dat ene puntje waar Apple mee kon scoren nu ook achterhaald?

We zagen in onze eerdere review al dat de iPhone 11 Pro Max het niet kon winnen van de Samsung Galaxy Note 10 +. Ook zagen we dat de ‘deep fusion‘ wellicht een camera-optie is waar de iPhone 11 wel mee kan scoren. We meldden gisteren al dat de optie nog in ontwikkeling is. Ook meldden we dat deze optie niet nieuw is, maar wel meer belangstelling krijgt.

De optie ‘deep fusion’ zorgt ervoor dat de details op een foto veel nauwkeuriger worden. Dit doet men door, wanneer jij 1 foto neemt, ervoor te zorgen dat de smartphone razendsnel diverse foto’s uit verschillende hoeken neemt. Vervolgens past men AI-technieken toe om die verschillende foto’s te analyseren en de details te verscherpen, zodat jij in jouw foto het optimale resultaat krijgt.

De Google Pixel 3 was in 2018 het eerste toestel dat deze technologie bood. Door de toen nog minder snelle processors was deze techniek echter nog niet optimaal. Inmiddels zijn de processoren van zowel de iPhone als de Samsung Galaxy Note 10 veel krachtiger en wordt deze techniek als iets groots gezien. Aangezien Apple de update nog niet af heeft is het nog even wachten tot deze ‘deep fusion’ wordt vrijgegeven.

Helaas heeft Apple niet lang plezier van dit voordeel, hoe mooi het ook zal zijn, want de doorgaans betrouwbare ‘lekker’ Ice universe wist gisteren te vermelden dat Samsung aan een vergelijkbare ‘deep fusion’ technologie werkt. Deze komt niet alleen beschikbaar voor de Note-versie maar volgens Ice universe ook voor de Samsung Galaxy S11.

Aangezien deze Samsung Galaxy S11 ongetwijfeld zal voortbouwen op de specs van de nu al winnende generatie 10 lijkt Apple, wanneer de Samsung Galaxy S11 zoals gepland in februari 2020 uitkomt, het nakijken te hebben. Zeker nu de ‘deep fusion’ technologie ook geen argument meer is om Samsung over te slaan.

Overigens zijn de eerste renders voor de Samsung Galaxy S11 modellen met specs ook al verschenen. Een korreltje zout is daarbij waarschijnlijk geen overbodige luxe.
[gv data=”gB1qzECY4nI”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Het deep fusion is leuk maar is en blijft een software truc.
  Wat echt interessant is, en onderbelicht, zijn de nieuwste Photo sensoren van Samsung die van een hele andere orde zijn. Zijn ook flink groter en vangen derhalve meer licht op en zijn dus in staat om betere foto’s te kunnen maken.

  De Huawei Mate 30 Pro komt van de week als eerste met deze nieuwe generatie sensoren.
  Mede door de Google ban zal dat toestel hier GEEN succes worden maar de S11 staat niks in de weg.
  De Note10+ wordt geprezen maar de main camera sensor is nog hetzelfde als de sensor in de S7 !
  Geeft wel aan wat software kan doen maar dit geeft ook aan wat de potentie is met een next level sensor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *